Reactie furioasa din PSD la retragerea decoratiei lui Adrian Nastase: „Iohannis vine cu petarde”

politica

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a calificat drept „petarda” decizia lui Klaus Iohannis de a retrage decoratiile acordate de statul roman celor condamnati penal.

„S-a trezit domnul Iohannis. Este o chestiune de imagine, care va avea un al doilea mandat mai rau decat al lui Traian Basescu in al doilea mandat

De ce nu a a facut-o in primul an, de ce o face dupa patru ani de mandat? Vii in fata opiniei publice cu aceasta petarda care nu ajuta pe nimeni”, a declarat Liviu Marian Pop la Digi24.

Presedintele Iohannis a anuntat, marti, ca i-a retras lui Adrian Nastase decoratia „Steaua Romaniei”.

„Am decis sa retrag toate decoratiile tuturor celor care au condamnari penale si care se incadreaza in prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor nationale. Am demarat aceasta procedura si sper ca va fi finalizata in foarte scurt timp”, a anuntat Klaus Iohannis, marti, la Palatul Cotroceni.

Presedintele a facut aceste precizari dupa ce a fost intrebat daca ii va retrage distinctia lui Adrian Nastase.

Adrian Nastase a fost decorat in 2002, cand era prim-ministru, de catre presedintele de atunci Ion Iliescu. Nastase a primit Ordinul National „Steaua Romaniei“ in grad de Mare Cruce „pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii si dezvoltarii Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii”. Ulterior, el a fost condamnat de doua ori la inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: