Reactie furioasa a lui Tariceanu la anuntul USR ca va fi exclus din ALDE Europa: „Ne tavalim, facem circ”

politica

Informatia vehiculata de vicepresedintele USR, Cristian Ghinea, privind existenta unei rezolutii de excludere a ALDE Romania din formatiunea europeana, initiata de partidul Ciudadanos din Spania, care ar urma sa fie discutata luna viitoare, este una falsa, a declarat vineri, la Bistrita, presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu.

„Domnul acesta are un discurs pe care eu nici nu vreau sa il calific, mi se pare de o calitate extrem de proasta, mi se pare ca a fost si ceva ministru la un moment dat, nu stiu cum a ajuns, dar, in fine. Partidul la care faceti referire se numeste Ciudadanos, adica Cetatenii, este un partid in Spania care nu are nicio solicitare in acest sens, deci informatia este falsa. Am vazut aceasta declaratie preluata in presa si ceea ce va pot spune este ca in bancul cu Ivan Ivanovici. Stiti ca lui Ivan Ivanovici i se spune ca i s-a dat o masina Volga si, dupa aceea, remarca a fost asa: ca nu i s-a dat, ci i s-a luat, si nu era Volga, caci era bicicleta”, a spus Tariceanu, citat de Agerpres.

Presedintele ALDE a adaugat ca, in urma unei intalniri avute in primavara cu o delegatie a ALDE Europa, acestia din urma ar fi stabilit ca USR nu va intra in formatiunea europeana, in schimb partidul sau va ramane membru.

„Domnul Ghinea a spus ca au pus conditia ca sa intre in ALDE si ca aceasta conditie se refera la prezenta noastra, ca ei nu vor veni in ALDE daca suntem noi prezenti. Primul lucru pe care vreau sa vi-l spun este ca in luna aprilie a acestui an a venit in Romania o delegatie ALDE, cu care ne-am intalnit, am avut lungi discutii, si aceasta delegatie a avut si o intalnire cu USR, care isi dorea sa adere la ALDE. Delegatia de care v-am vorbit, la intoarcerea la Bruxelles, a facut un raport si raportul a fost ca, in urma discutiilor care au avut loc in Romania, ALDE Romania ramane membru si USR nu intra”, a declarat Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a calificat USR drept un partid de factura neo-marxista, fara o afiliere ideologica clara, care pana acum nu ar fi fost primit de niciun grup parlamentar european.

„USR, vazand ca are portile inchise la ALDE Europa, a inceput sa bata la alte porti, adica ei nu au o problema de afiliere ideologica – mergem la ALDE pentru ca am fi liberali -, pentru ca ei nu sunt liberali, ei sunt un partid de factura neo-marxista, care desconsidera profund democratia, principiile si regulile democratice. Actiunea politica, pentru ei, se duce pe strada, in piete, pe holurile Parlamentului, ne tavalim, facem circ. Modelul acesta spre anarhie este tipic acestor partide de factura neo-marxista si, neavand o afiliere ideologica, s-au dus si pe la alte grupuri, sa bata la usa, si, pana in prezent, n-am auzit sa ii fi primit cineva sau sa le fi dat vreun semn ca sunt bineveniti”, a afirmat Tariceanu.

Liderul ALDE participa vineri, la Bistrita, la o reuniune a Ligii alesilor locali, la care sunt prezenti 145 de primari si alesi locali din tara, la care se adauga 100 de participanti din judetul Bistrita-Nasaud.

La aceasta intalnire mai sunt prezenti europarlamentarii Norica Nicolai si Renate Weber, secretarul general al ALDE, Daniel Chitoiu, presedintele Ligii alesilor locali ALDE, Simona Bratulescu, si parlamentari ai acestui partid.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: