Reactie halucinanta a lui Tariceanu la referendumul anticoruptie: „Din cauza lui Iohannis, Romania este perceputa ca o tara corupta”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca referendumul initiat de Klaus Iohannis va face ca Romania sa fie perceputa ca o tara corupta. „Presedintele pune o eticheta nedorita pe Romania si care nu este corespunzatoare realitatii”, sustine Tariceanu.

„Va pot spune ca documentul a fost dat intai la presa, pentru ca nu era facut pentru Parlament. Era facut ca sa faca valuri in presa. La Parlament noi avem un regulament si o lege, care ne obliga in actualele conditii, sa dam drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedinte. Nu am niciun fel de ezitare. Vom discuta acest lucru in Biroul Permanent si vom stabili pasii care trebuiesc urmati”, a spus Calin Popescu Tariceanu la Antena3.

Seful Senatului a sustinut apoi ca „toata lumea este de acord cu combaterea coruptiei”, prin urmare referendumul lui Iohannis afecteaza imagiena Romaniei.

„Presedintele a ales alte teme care, in fine, raman de vazut. Cred ca toata lumea este de acord cu combaterea coruptiei. Ceea ce mi se pare mie extrem de pagubos este ca in acest fel presedintele pune o eticheta definitiv pe Romania, o eticheta nedorita, si care nu este corespunzatoare realitatii si anume ca Romania este o tara corupta. In Romania exista coruptie cum exista in toate tarile din lume. E un fenomen care trebuie combatut. Dar cred ca in felul acesta presedintele face o greseala strategica si dauneaza mult perceptiei pe care si romanii si strainii o au o despre tara noastra”, a aratat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: