„Le va da cu lista in cap”. Reactia lui Iohannis in urma remanierii Cabinetului Dancila. Presedintele, declaratii de presa

politica

Presedintele Klaus Iohannis va sustine, marti, la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o declaratie de presa, potrivit unui anunt al Administratiei Prezidentiale.

„Va accepta sau nu Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, lista penibila a remanierii trimisa de catre Liviu Dragnea si Viorica Dancila? Voi ce credeti? Eu spun ca NU va accepta si le va da cu lista in cap. Este ultima sa sansa sa joace si sa arate ca ii pasa cu adevarat de tara asta. Ultima SANSA. NU poti accepta orice aberatie vine din partea clicii infractionale grupate in jurul lui Dragnea”, anunta Rares Bogdan, realizator la Realitatea TV.

De la castigarea alegerilor parlamentare in decembrie 2016, PSD a schimbat in trei guverne un numar de 21 ministri, sase in Cabinetul Grindeanu, patru in Guvernul Tudose, si 11 de cand a fost investit Executivul condus de Viorica Dancila, pe 29 ianuarie a.c.

In Guvernul Dancila, inaintea remanierii guvernamentale efectuate in sedinta de luni a Comitetului Executiv al PSD au fost schimbati trei ministri.

Astfel, in Cabinetul Dancila, investit pe 29 ianuarie a.c., dupa demisia lui Valentin Popa de la Ministerul Educatiei, pe 27 septembrie, acesta a fost inlocuit cu Rovana Plumb interimar, apoi cu Ecaterina Andronescu. La Ministerul Cercetarii Nicolae Burnete a fost inlocuit interimar cu Viorel Stefan pe 12 septembrie, iar apoi ministru plin a fost numit, pe 29 octombrie, Nicolae Hurduc. Dupa demisia pe 9 noiembrie a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, acesta a fost inlocuit cu George Ciamba, secretar de stat in MAE.

La finalul sedintei CEx al PSD de luni, premierul Viorica Dancila a anuntat remanierea a opt ministri.

Prin urmare, Ilan Laufer l-a inlocuit pe Paul Stanescu la Ministerul Dezvoltarii. Gabriel Les va fi noul ministru al Apararii, dupa demisia lui Mihai Fifor, Marius Budai este noul ministru al Muncii, in locul Olgutei Vasilescu ca preia portofoliul Transporturilor, in locul lui Lucian Sova. Niculae Badalau il inlocuieste pe Danut Andrusca la Ministerul Economiei, Daniel Breaz a fost numit Ministrul Culturii, in locul lui George Ivascu, iar inlocuitorul Ioanei Bran la Ministerul Tineretului si Sportului este Constantin-Bogdan Matei. Pe ministrul Comunicatiilor Petre-Bogdan Cojocaru l-a inlocuit Alexandru Petrescu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: