Reactie jalnica a lui Tariceanu in urma discursului fulminat al lui Iohannis de la CSM. Seful Senatului s-a inmuiat

politica

Seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu mai este acum atat de curajos. Dupa ce l-a amenintat insistent pe Klaus Iohannis cu suspendarea, acum spune ca ca nu vrea sa intre in conflcit cu presedintele, dupa ce acesta i-a atras atentia ca nu va accepta sa fie data o lege de amnistie.

„Banuiesc ca daca as fi acceptat “oferta” lui Klaus Iohannis de a intra la guvernare intr-o alianta PNL-USR-PMP, acum presedintele ar fi avut un alt discurs la adresa mea. Din pacate, domnia sa continua discursul din campania electorala si ii ataca pe cei pe care ii considera adversari politici. Campania s-a terminat, iar presedintele ar trebui sa respecte votul romanilor.

Pentru mine si pentru colegii din ALDE si PSD campania s-a terminat si important este sa luam masurile asteptate de romani, incepand cu cresterea salariului minim, cresterea pensiilor si masurile de natura fiscala si de debirocratizare pentru mediul de afaceri autohton.

Da, imi doresc ca presedintele sa fie un partener in proiectele pentru Romania, incepand cu sustinerea „statului de drept”, nu a „statului drepti” pe care il sustine acum. Mi-as dori sa il aud pe Presedintele Romaniei sustinand o lege care sa reglementeze strict ascultatul telefoanelor romanilor si sa penalizeze excesele si abuzurile institutiilor de forta.

Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis incearca sa il deschida, pentru ca romanii s-au saturat de conflicte. Sper doar, ca presedintele va intelege momentul in care se afla Romania si rolul constitutional pe care il are”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Klaus Iohannis le-a atras atentia, vineri, lui Dragnea si Tariceanu ca se va „opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale” fata de o alege a amnistiei.

„Presedintele trebuie sa spuna si unele lucruri preventiv. Daca ne uitam in jur, constat ca ministrul Justitiei, in valtoarea audierilor, a spus ca ar fi oportuna discutarea unei legi care se refera la amnistiere. In acelasi timp, presdintele Camerei Deputatilor este o persoana comndamnata penal si cu o urmarire penala in curs. Presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pemtru minciuna penala. Asa este ceea ce numesc eu circumstante ingrijoratoare.

Sunt politicieni urmariti penal care ar saluta aceasta lege care i-ar scapa de toate problemele. Unii ar putea sa spuna, si ce daca? S-ar darama statul de drept si ar exista riscul ca s-a terminat democratia din Romania.

O lege a amnistei care ar spala pacatele nu numai ale unor hoti dar ar albi dosarele politicienilor ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca, domnule ministru (Florin Iordache, ministrul Justitiei).

Daca ar exista o astfel de initiativa eu m-as opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale. Sper sa nu fie cazul.

Si ca sa reducem probabilitatea unui astfel de demers am spus aceste lucruri in public”, a mai spus presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: