Ministrul Tudorel Toader, declaratii despre proiectul de modificare a legilor justitiei – VIDEO

politica

Ministrul Tudorel Toader a declarat, miercuri dimineata, intr-o conferinta de presa, ca a trimis pachetul legislativ privind modificare legilor justitiei la Consiliul Superior al Magistraturii pentru avizare, nu si la Parchetul General pentru ca „procurorii nu fac legi”. Politicianul a raspuns si criticilor care i s-au adus dupa prezentarea ideilor de modificare a legilor justitiei. Tudorel Toader a spus ca a respectat procedura transparentei, fiind criticat ca nu inca nu a incarcat pe site propunerile de modifixare a legilor.

„Trimit proiectul de lege la CSM, astept sa-l primim inapoi, il trimit la Guvern si de acolo incepe procedura decizionala”, a spus Toader.

„In acest parcurs, fiecare participant la elabiorarea unei legi trebuie sa isi respecte limitele de competenta constitutionala. Procurorii nu fac legi, nu am stiut ca avem un parlament tricameral, am fost procuror si stiu ca procurorii aplica si interpreteaza legea”, a afirmat acesta.

Intrebat despre criticile la adresa acestui pachet, Toader a spus ca „discursul s-a schimbat, pana acum se vorbea de lipsa de transparenta, de consultare”, adaugand ca pachetul pleaca a treia oara la CSM si a fost si aceasta perioada de 5-6 zile de dezbatere publica privind modificarea legilor justitiei care pana acum nu a existat.

„In 2005, aceleasi legi ale justitiei despre care vorbim astazi au fost modificate prin procedura angajarii raspunderii guvenului, adica nicio dezbatere”, a declarat Toader, spunand ca atunci ministru al justitiei era Monica Macovei si ca era evident ca pachetul o sa treaca pentru ca niciun guvern nu se duce cu angajarea raspunderii ca sa testeze parlamentul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: