Reactie nervoasa a Sorinei Matei, dupa ce presedintele i-a ignorat scandalul de la Cotroceni. Ea ii da indicatii lui Klaus Iohannis

news

Sorina Matei, realizatoare la B1 TV, revine cu aceleasi acuzatii la adresa lui KLaus Iohannis dupa ce presedintele i-a ignorat intrebarile puse pe un ton artagos in timpul conferintei de presa de la Cotroceni. Ea spune ca presedintele era obligat sa ii raspunda.

Intr-o postare pe Facebook, la scurt timp dupa ce conferinta de presa a lui Iohannis s-a incheiat, Matei spune ca Iohannis trebuia „sa ofere raspunsuri publicului, intru binele societatii si corecta functionare a autoritatilor si puterilor statului”.

„Presedintele Romaniei, destul de relaxat si bronzat, a folosit in declaratia sa de presa referitoare la functionarea DNA, sintagma ‘niste penali’, devenita in timp un laitmotiv prezidential. Cred ca este de datoria demnitarilor – si in acest caz, a demnitarului cu cel mai mare numar de voturi, presedinte al tuturor- sa explice aceasta sintagma folosita, avand in vedere ca justitiabilii pot trece prin mai multe stadii procesuale- suspect, inculpat, condamnat in prima instanta, condamnat definitiv, in multe dintre aceste stadii beneficiind de prezumtia de nevinovatie, fundamentul the rule of law/statului de drept fiind suprematia legii in scopul prezervarii drepturilor si libertatilor individuale.

Avand in vedere ca rolul constitutional si legal al presedintelui Romaniei, potrivit art 80 din legea fundamentala, este acela de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, in acest scop Presedintele exercitandu-si functia de mediator intre puterile statului si intre stat si societate, am incercat sa aflu de cate ori in trei ani si trei luni de mandat, presedintele Iohannis si-a execitat acest rol in ceea ce priveste puterea judecatoreasca, cum a vegheat la respectarea Constitutiei cand procurorul sef al unei directii de parchet a ignorat intetionat, prin incalcare, doua decizii ale Curtii Constitutionale, si cum presedintele a mediat intre puterea judecatoreasca si societatea care dezbate probe falsificate in ordonantele procurorilor si in incheieri judecatoresti pe masuri preventive maxime, in conditiile in care actul de Justitie in orice societate democratica trebuie sa fie independent, impartial si exclusiv intru respectarea legalitatii.

Laitmotivul ‘niste penali’ presedintele Romaniei nu l-a clarificat, exercitarea in trei ani de mandat a rolului prezidential legal si constitutional pe functionarea sistemului judiciar- presedintele Romaniei nu a clarificat-o, iar la intrebarea – daca Justitie independenta si impartiala, in spiritul legii inseamna falsificare de probe- presedintele Romaniei a refuzat sa raspunda.

Meseria jurnalistului este sa puna demnitarilor intrebarile care framanta societatea si publicul iar Presedintele Romaniei- ca demnitar ales cu cel mai mare numar de voturi si presedinte al tuturor romanilor, este sa isi exercite atributiile si sa ofere raspunsuri publicului, intru binele societatii si corecta functionare a autoritatilor si puterilor statului. Atat”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Presedintele Iohannis a raspuns mai multor intrebari alte Sorinei Matei, insa a cand aceasta a insistat cu si mai multe intrebari, a ignorat-o.

Citeste si: Sorina Matei, scandal la Cotroceni in timpul conferintei de presa a lui Iohannis. Realizatoarea B1 TV si-a pierdut controlul

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: