Reactie obraznica a ministrului Finantelor fata de acuzatiile dure ale lui Iohannis. Spune ca presedintele are bani pentru deplasari

news

Ministrul Finantelor Publice, Orlando Teodorovici, a reactionat, marti, la Antena 3 fata de declaratiile purtatorului de cuvant al Presedintiei privind reducerea bugetul alocat Cotroceniului.

„Sa iesi in public sa spui ce? Felul in care ti-ai alocat sumele pe 2018, arati ca nu ai o experienta foarte buna in zona aceasta. Daca ne uitam de la an la an, din 2014 oana astazi este singura structura publica careia i s-a dublat practic bugetul.

Am auzit declaratia ca s-a angajat intreaga suma. La deplasari pot sa va spun calr ca dintr-un buegt de 8 milioane de lei exista contrcate doar pentru 2 milioane de lei. Nu este niciun fel de problema ca domnul presedinte sa se deplaseze unde are plan.

Sa ne uitam si la salarii. Anul trecut au fost 21 de milioane de lei, anul asta sunt 25 de milioane de lei, ca tot spunea ca nu au crescut salariile”, a declarat Teodorovici la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca rectificarea bugetara anuntata de Guvern reprezinta „o incalcare grosolana si o incercare de a bloca prin constrangeri bugetare activitatea unei institutii fundamentale”, a afirmat marti purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

„In privinta Administratiei Prezidentiale, presedintele Romaniei considera ca rectificarea bugetara anuntata reprezinta o incalcare grosolana si o incercare de a bloca prin constrangeri bugetare activitatea unei institutii fundamentale. Consecintele sunt grave asupra actiunilor presedintelui Romaniei si, implicit, a reprezentarii statului roman. Dupa ce in repetate randuri actuala majoritate parlamentara a incercat sa amputeze prerogativele presedintelui Romaniei, acum Guvernul apeleaza la aceasta forma de sabotaj bugetar”, a declarat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: