Reactie oficiala foarte violenta a PSD dupa votul din CSM privind revocarea lui Kovesi: „Dovada de dispret, sfidare la adresa cetatenilor”. PSD vrea sa ia masuri

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Adrian Dobre, a declarat, marti, ca decizia sectiei de procurori a CSM de a respinge solicitarea de revocare a Laurei Codruta Kovesi este o „sfidare la adresa cetatenilor”.

Dobre s-a declarat „deranjat” si de modul in care membrii CSM au vorbit cu ministrul Justitiei.

„M-au deranjat replicile si ironiile procurorilor. Mi s-au parut deplasate si de prost gust. Nu aveau ce sa caute intr-o zi ca aceasta. Decizia CSM mi s-a parut o sfidare la adresa cetatenilor, o dovada de dispret, o reactie de negare a realitatii. Nu putem fugi de realitate, procurorii au spus ca unu plus unu fac trei”, a declarat Dobre la Antena 3.

O pozitie similara a avut si secretatul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu.

„Inca o sfidare a statului paralel la adresa romanilor. A fost o lupta intre bine si malefic. Tudorel Toader a desfiintat-o cu argumente pe Kovesi. Infumurare, aroganta, securism, de asta a dat dovada Kovesi. Faceti gesturi de genul asta. Trebuie luate masuri foarte clare”, a declarat Codrin Stefanescu la Romania TV.

Sectia de procurori a CSM a respins propunerea de revocare a Laurei Codruta Kovesi. Avizul este consultativ, decizia finala ii apartine presedintelui Klaus Iohannis.

„Sectia a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii procurorului sef, prin urmare avizul este unul negativ”, a anuntat vicepresedintele CSM Codrut Olaru.

El a precizat ca urmeaza ca Sectia sa motiveze aceste aviz: „In perioada imediat urmatoare, hotararea va fi motivata si transmisa decidentilor”.

Votul in sedinta CSM a fost 6-1 impotriva cererii de revocare, votul pentru fiind cel al ministrului Justitiei.

Potrivit legii, ministrul Justitiei poate cere revocarea din functie a procurorului-sef al DNA, Sectia pentru procurori a CSM da un aviz consultativ, iar decizia o ia presedintele Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: