Reactie penibila, cum justifica Jandarmeria dezinformarile grosiere privind starea jandarmeritei: „Am citit acest traumatism de coloana vertebrala cervicala”

news

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a spus luni, intr-o interventie telefonica la Digi24, dupa ce anuntul sefului de comunicare al Jandarmeriei Romane, Marius Militaru, ca femeia jandarm ar putea sa ramana paralizata a fost infirmat, ca ”nu suntem experti, nu suntem medici, dar am citit acest traumatism de coloana vertebrala cervicala”.

Intrebat de afirmatiile neadevarate de sambata, cand Jandarmeria Romana a spus ca ”cea mai dificila interventie a fost sa explicam parintilor colegei noastre ca fata lor s-ar putea sa ramana paralizata pe viata”, Georgian Enache a spus ca ”noi transmitem niste informatii pe care le avem la un moment dat in baza unor documente” si ca ”nu suntem experti”.

”Va citesc din fisa din unitatea de urgente. La diagnostic scrie asa: traumatism coloana cervicala, traumatism toraco-abdominla, traumatism coloana vertebrala cervicala amielitica, contuzie toracica abdominala. Nu suntem experti, nu suntem medici, dar am citit acest traumatism de coloana vertebrala cervicala. Noi a trebuit sa informam parintii fetei asupra tuturor riscurilor in acea seara, noi am informat asupra tuturor riscurilor”, a spus Georgian Enache.

Jandarmerita Stefania a fost filmata de reporterii de la Libertatea la foarte scurt timp dupa ce a fost agresata de huligani in Piata Victoriei. Ea se deplasa pe picioarele ei, mai mult, era foarte nervoasa pe colegii din Jandarmerie. Propaganda PSD a anuntat apoi ca ea ar fi pe moarte.

Tanara merge pe picioare, flancata de doi colegi jandarmi si protejata cu un scut, iar cand ies din multime, le spune: ”Fratilor, unde dracu’ m-ati dus!”. Filmarea a fost facuta la ora 23:14, la trei minute de la ordinul de interventie dat de prefectul Capitalei. Stefania a fost batuta in jurul orei 23:00.

Si fotograful Catalin Georgescu a publicat pe Facebook imagini cu jandarmerita, la scurt timp dupa ce a ajuns alaturi de colegii ei.

„Avem o colega care a fost batuta cu bestialitate. La acest moment, are o suspiciune serioasa de ruptura de coloana cervicala, cu riscul de a ramane paralizata. Aproape ca sunt bulversat de ce am vazut. Mi-a fost greu sa privesc imaginile acelea. Nu incerc sa emotionez pe nimeni, dar va transmit un sentiment absolut uman si firesc”, a declarat apoi la B1 TV purtatorul de cuvant al Jandarmerie Romane, Marius Militaru.

Antena 3 a titrat, dupa scurt timp, ca jandarmerita este pe moarte.

Comentarii: