Reactie populista a lui Gabriel Oprea dupa ce a fost trimis in judecata in dosarul mortii lui Gigina: „Intotdeauna am respectat si am iubit haina militara”

news

Gabriel Oprea a spus, miercuri, dupa ce DNA a trimis dosarul mortii politistului Bogdan Gigina in instanta, ca isi va „dovedi nevinovatia in instanta” si ca in calitate de ministru nu a beneficiat de nimic in plus fata de alti ministri de Interne.

„Dupa mai bine de doi ani si jumatate de la teribilul accident in care politistul Bogdan Gigina si-a pierdut viata, s-a decis trimiterea in instanta a dosarului in care am fost acuzat pe nedrept. Pierderea vietii politistului Bogdan Gigina este o tragedie fara margini, o pierdere imensa pentru care nu sunt vinovat! O spun si astazi, asa cum am spus-o de fiecare data. Si imi voi dovedi nevinovatia in instanta. Ca ministru, nu am beneficiat de nimic in plus fata de alti ministri de interne”, a scris Gabriel Oprea pe pagina de Facebook.

Mai mult, Gabriel Oprea spune ca, in cadrul dosarului, procurorii au aratat ca lucrarile de la locul in care s-a petrecut accidentul nu erau semnalizate corespunzator.

„De asemenea, in dosar se arata ca autoturismul in care ma aflam se deplasa cu o viteza mai mica decat viteza maxima legala, ceea ce dovedeste foarte clar ca nu s-a pus problema urgentei in acea deplasare. Senatul a respins prin vot cererea de incuviintare a inceperii urmarii penale in cazul meu. Cu toate acestea, am decis sa demisionez din Parlament si m-am pus la dispozitia justitiei.

Sunt un om pentru care onoare a fost si va fi intotdeauna foarte importanta. Am incredere ca justitia va fi dreapta si va restabili adevarul de necontestat: sunt nevinovat”, mai spune Gabriel Oprea.

Oprea mai spune ca in seara de 20 octombrie 2015 venea de la o activitate de serviciu, de la o institutie a statului.

„Nu a fost o coloana oficiala, ci un dispozitiv de insotire si nu am cerut niciodata ca deplasarile sa fie facute cu o anumita viteza”, a mai spus fostul ministrul de Interne.

Gabriel Oprea mai spune ca intrebarile in legatura cu oportunitatea prezentei, in acel moment, a politistului pe motocicleta, viteza de deplasare a dispozitivului si alte elemente care privesc organizarea si planificare misiunilor, trebuie adresate politiei rutiere, responsabila de aceste aspecte.

„Intotdeauna am respectat si am iubit haina militara. Pe langa indeplinirea atributiilor cu responsabilitate si cu respectarea legii, in toata activitatea mea de viceprim-ministru, ministru al apararii nationale si al afacerilor interne am fost preocupat de asigurarea unor conditii de munca mai bune pentru militari, politisti si personal contractual, dar si de cresterea calitatii vietii acestora. Dovada stau nu vorbele, ci actiunile mele in aceasta directie si masurile concrete, adoptate de-a lungul mandatelor detinute in fruntea acestor institutii, care nu pot fi negate ori ascunse”, a conchis Gabriel Oprea.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis in judecata, miercuri, in dosarul in care este cercetat pentru moartea politistului Bogdan Gigina. Alaturi de el a fost trimis si administratorul firmei care executa lucrarile, precum si societatea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: