Reactia Rusiei dupa bombardamentele Iranului asupra Israelului. Moscova incearca sa stea la mijloc

externe

Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat ca escaladarea conflictului dintre Iran si Israel ar putea duce la o noua „criza acuta” in regiunea Orientului Mijlociu, a transmis TASS.

„In general, acum avem o potentiala noua criza acuta in Orientul Mijlociu. Totul depinde de urmatorii pasi ai partilor implicate sau de lipsa acestora”, a spus Polianski, intr-o postare publicata pe canalul sau de Telegram.

„In legatura cu atacul Iranului impotriva Israelului, la cererea acestuia din urma, o reuniune urgenta a Consiliului de Securitate al ONU este programata pentru 14 aprilie la ora 16:00 ora New York-ului (23:00 ora Moscovei).

In acelasi timp, au fost distribuite Consiliului de Securitate doua scrisori – una israeliana despre «incalcarea Cartei ONU de catre Iran» (niciun cuvant despre lovitura asupra departamentului consular al ambasadei iraniene din Damasc) si una iraniana cu informatii despre lovitura de represalii efectuata in cadrul dreptului la autoaparare in temeiul articolului 51 din Carta ONU”, a declarat diplomatul rus.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: