Reactie scandaloasa a lui Victor Ciorbea pe tema ordonantei: „Noi nu avem nicio competenta”

news

Victor Ciorbea sustine ca Avocatul Poporului nu poate sesiza Curtea Constitutionala in privinta ordonantei pe care Guvernul PSD a dat-o azi-noapte pentru ca „nu are competente”.

„Sa sesiseze direct Curtea Constitutionala si vreau sa precizez ca in materie de conflict juridic de natura constitutionala, noi nu avem competente. Concluzionez, sa vad mai intai Monitorul. Daca intra in vigoare peste 10 zile, in toata aceasta perioada de 10 zile, noi nu avem nicio competenta. Nu avem cum sa blocam, stimata domnita. Potrivit legii, noi putem ataca legile si ordonantele de urgenta dupa ce intra in vigoare. Nu putem sesiza nimic. Cei care pot sesiza CCR-ul cu privire la conflictul juridic de natura constitutionala. Noi nu avem aceasta competenta. Eu nu fac declaratii politice”, a declarat Victor Ciorbea.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca se gandeste sa-i faca o vizita miercuri Avocatului Poporului, pentru a-i transmite ca se asteapta de la acesta la o luare de pozitie in legatura cu deciziile Guvernului.

„Ma gandesc sa-i fac o vizita astazi (n.r. miercuri). Nu l-am vazut demult, nu imi este dor de el, dar cred ca trebuie sa-i transmit personal ca asteptam cu totii o luare de pozitie”, a spus seful statului, la sedinta CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: