news

Reactie violenta a Budapestei la adresa lui Klaus Iohannis: „Declaratie necivilizata, incita la ura”

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, reactioneaza violent dupa discursul lui Klaus Iohannis legat de autonomia Tinutului Secuiesc.

„Mai mult respect pentru maghiari”, a scris ministrul in descrierea inregistrarii.

”Noi suntem interesati sa mentinem relatii bune cu Romania intrucat suntem parteneri economici importanti. Dar si maghiarii care traiesc in Transilvania si Secuime au interesul ca cele doua state sa aiba o relatie normala. Din pacate, in ultimele zile, reprezentanti ai statului roman, unul dupa celalalt, au facut declaratii care ingreuneaza in mod expres mentinerea bunelor relatii de vecinatate.

Astazi, presedintele Romaniei a facut o declaratie in mod expres necivilizata si propice pentru incitarea la ura. Domnului Iohannis trebuie sa-i fie clar faptul ca marea majoritate a maghiarilor din Ardeal si Secuime l-au votat la alegerile prezidentiale. Acest lucru trebuie sa fie clar pentru toata lumea.

De aceea cererea, mesajul si apelul nostru catre presedintele Romaniei este simplu: Mai mult respect pentru maghiari”, a declarat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, intr-o inregistrare postat pe Facebook.

Klaus Iohannis a acuzat miercuri PSD ca „se lupta ca sa dea Ardealul ungurilor”.

„Jo napot kivanok, PSD! Este incredibil dragi romani ce se intampla in Parlamnent, PSD-ul a ajutat UDMR-ul sa treaca prin Camera Deputatilor o lege care da autonomie larga Tinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce intelegeri se fac in Parlament.

In timp ce noi ne luptam cu pandemia, pentru vietile romanilor, PSD-ul, marele PSD, se lupta in birourile secret din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jo napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, in schimbul acestei intelegeri?

Vedeti, asta inseamna o majoritate toxica, majoritatea toxica pesedista. Acum vedeti de ce am vrut alegeri anticipate.

Eu nu mai vreau ca problemele importante ale natiunii sa fie hotarate de PSD. Eu nu mai vreau ca aceasta majoritate toxica pesedista sa hotarasca impotriva Romaniei si a romanilor.

E inacceptabil si cat timp voi fi eu presedintele Romaniei o asemenea lege nu va exista”, a spus presedintele.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

18 minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

30 de minute ago

Controversatul sociolog Mirel Palada, condamnat cu suspendare pentru a refuzat sa i se masoare alcoolul din sange. El va face si munca in folosul comunitatii, in cimitire

Sociologul Mirel Palada, cunoscut pentru opiniile si atitudinile sale scandaloase, a fost condamnat definitiv de…

O oră ago

Bataie ca-n filme in parlamentul din Taiwan. Un deputat din opozitie a furat un proiect de lege care urma sa fie votat si a fugit cu el – VIDEO

Legislatorii puterii si ai opozitiei din Taiwan s-au implicat vineri in incaierari fizice si atacuri…

3 ore ago

Pelerinajul de Rusaliile catolice de la Sumuleu Ciuc. Unii pelerini au facut peste 1000 de kilometri

Numeroase grupuri de pelerini se indreapta, sambata dimineata, spre Sumuleu Ciuc, pentru a participa la…

50 de minute ago