Reactie violenta a PSD in urma declaratiilor lui Klaus Iohannis in sedinta CSM: „Statul paralel il invata ce sa vorbeasca, este marioneta”

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a reactionat furios in urma declaratiilor presedintelui Iohannis in plenul sedintei CSM. 

„Este foarte clar ca dl Iohannis nu intelege un lucru fundamental, ca penali nu exista intr-o tara democratica, exista doar nevinovati pana la proba contrarie. Asa cum a fost si el, l-au anchetat pentru case, pentru aeroport si a fost declarat nevinovat.

Cand am avut protocoale secrete intre SRI si procurori, pe langa Constitutie, cand tu ca presedinte o promovezi pe Livia Stanciu intr-o functie importanta, nu mai poti sa vorbesti de sperantele romanilor. Campania asta electorala nu o face decat pentru cei cu hastag rezist si pentru USR.

Ii da statul paralel pe fise ce sa vorbeasca, oriunde ar fi. Nu face decat sa recite un text invatat, domnul Iohannis devine tot mai marioneta si ii place acest rol”, a declarat Stefanescu.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, vineri, la sedinta CSM, ca se poate discuta despre arhitectura statului, dar nu despre independenta justitiei. Seful statului a subliniat ca daca se va discuta despre modificarea Constitutiei si arhitectura statului ar trebui introdus chiar in legea fundamentala principiul integritatii, pentru ca persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in fruntea statului.

Presedintele a spus ca anul 2017 a inceput cu ”o actiune reprobabila a Guvernului de atunci”, in incercarea de a promova ordonante care sa schimbe politica statului roman fara o dezbatere. Iohannis a amintit de vizita sa inopinata de la Guvern, de amplele proteste si de faptul ca acel Cabinet ”s-a dovedit a fi de scurta folosinta si a fost schimbat foarte neuzual de propriul partid”.

Klaus Iohannis a comentat faptul ca a fost schimbat Guvernul: ”Daca nici dupa primul an nu stii ce guvern sa pui, iti ridici intrebarea daca stii ce vrei sa faci cu tara”.

Seful statului a amintit ca au urmat iar discutii despre modificarea legilor justitiei, ”o procedura netransparenta, s-au facut modificari si s-au ignorat, pe fata, toate avizele sistemului”. Iohannis a mentionat ca CSM a dat mai multe avize negative acestor modificari, au emis avertismente si partenerii Romaniei din UE, din Consiliul Europei, atragand atentia ca este necesara mai multa dezbatere si transparenta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: