Reactie violenta a presedintelui Moldovei fata de marele miting pentru unire de la Chisinau: „Serviciile secrete straine nu vor mai organiza aici diversiuni impotriva statului nostru”

news

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ca guvernarea trebuie sa stie ca este direct responsabila de dezbinarea provocata de unionisti, iar coruptia si saracia sunt cauzele pentru care oamenii „adera la un proiect marginal”. De asemenea, el spune ca alegerile parlamentare din 2018 vor aduce o conducere „statalista pro Moldova, patriotica, social orientate” si a numit „Marea Adunare Centenara” un protest banal al minoritatilor, cu lautari si discursuri ofilite.

“Chiar daca unionismul a inregistrat azi un esec umilitor, trebuie sa condamnam propagarea acestei molime politice in Republica Moldova. Astazi, organele de forta au demonstrat ca pot asigura ordinea publica si le multumesc ca si-au facut datoria, dar pe viitor asteptam mai multa initiativa in asigurarea securitatii constitutionale a tarii”, scrie Igor Dodon pe Facebook.

Acesta afirma ca guvernarea trebuie sa stie ca este direct responsabila de dezbinarea provocata de unionisti, iar coruptia si saracia sunt cauzele pentru care oamenii „adera la un proiect marginal”.

“Guvernarea trebuie sa stie ca ea este direct responsabila de dezbinarea pe care unionistii o provoaca in societatea moldoveneasca. Din cauza coruptiei, a saraciei si a deznadejdei, oamenii cauta alternativa, inclusiv adera la un proiect marginal si radical cum este unionismul”, continua Dodon.

Presedintele R. Moldova sustine ca are dubii in ceea ce priveste indreptarea lucrurilor de catre actuala guvernare de la Chisinau, afirmand ca eurounionistii, in noua ani de guvernare, „au compromis tot ce se putea compromite”.

„Poate oare actuala guvernare democrata sa indrepte lucrurile? Am mari dubii. In cei aproape noua ani de guvernare, eurounionistii au compromis tot ce se putea compromite, inclusiv traseul lor proeuropean. Anume din cauza acestor erori ale eurounionistilor a fost intretinut si curentul unionist”, spune el.

De asemenea, Igor Dodon spune ca alegerile parlamentare din 2018 vor aduce o concudere „statalista pro Moldova, patriotica, social orientate”.

„Insa sunt sigur ca dupa alegerile parlamentare din acest an vom avea o alta conducere, statalista pro Moldova, patriotica, social orientate. Viitoarea conducere va reface economia si va oferi speranta tuturor cetatenilor. Iar unionismul va fi declarat in afara legii. Serviciile secrete straine nu vor mai organiza aici diversiuni impotriva statului nostru”, a mai afirmat acesta.

Presedintele Republicii Moldova a numit „Marea Adunare Centenara” un protest banal al minoritatilor, cu lautari si discursuri ofilite.

„Astazi s-a confirmat vorba din popor ca butoiul care mai tare hodorogeste este pustiu. Asa s-a dovedit a fi si cu unionismul – dupa atatea luni de propaganda, isterie si milioane investite, in PMAN s-a adunat doar un grup nesemnificativ de naivi si profitori, insotiti de niste lideri politici compromisi si tradatori de tara. In loc de „Marea Adunare” a fost organizat un banal protest minoritar, cu lautari si discursuri ofilite”, crede Dodon.

In final, el sustine: “Se confirma ca unionismul este un balon care se va desumfla odata cu trecerea Centenarului. Unionistii au strigat si s-au imprastiat, iar Patria ramane. Moldova are viitor! Iar unionismul va ramane un vis steril care apartine trecutului”.

„Marea Adunare Centenara”, dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, a fost organizata duminica, la Chisinau, printre participanti aflandu-se Traian Basescu si Dan Barna. Fusese anuntata si prezenta lui Ludovic Orban, insa acesta a afirmat ca si-a modificat programul si ca va fi prezent la Chisinau zilele urmatoare. Evenimentul a inceput cu un spectacol folcloric, dupa care au fost intonat imnurile de stat ale Republici Moldova si Romaniei, la final, zecile de mii de particpanti scandand indelung „Unire!!”. Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca parlamentele de la Bucuresti si Chisinau trebuie sa voteze in cel mai scurt timp unirea. Liderul USR, Dan Barna a afirmat ca locul Basarabiei este in Uniunea Europeana, iar „cel mai puternic motor este speranta increderea si dragostea”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: