Reactii dure ale Opozitiei fata de Formularul 600: „Este dublata plata contributiilor. Evidentiem ipocrizia si cinismul dovedite de actualul Guvern”

politica

PNL a acuzat duminica Guvernul ca a mai introdus o noua obligatie declarativa, „complet inutila”, Formularul 600″, prin care, potrivit unui comunicat de presa al liberalilor, „sunt sanctionati cetatenii activi”.

„Guvernul PSD-ALDE face o noua dovada a prigoanei impotriva segmentelor sociale active, a romanilor care aduc surplus in societate prin munca lor sustinuta, prin efort suplimentar, prin risc asumat. Este motivul pentru care, in viziunea PSD-ALDE, statul trebuie sa-i penalizeze. Ca si cum numarul declaratiilor la care este obligat un contribuabil nu era indeajuns de mare, iar haosul produs de transferul contributiilor de la angajat la angajator nu era suficient, Guvernul a mai introdus o noua obligatie declarativa, complet inutila: Formularul 600”, se arata in comunicat.

Aceeasi sursa afirma ca toate persoanele fizice care au realizat in 2017 alte venituri decat cele de natura salariala, chiar daca au si calitatea de salariat, iar aceste venituri extra-salariale sunt mai mari de 12 salarii minime – adica 22.800 lei (12 luni x 1.900 lei salariul minim), au obligatia sa depuna la autoritatea fiscala Formularul 600.

„Concomitent, platesc suplimentar contributii de sanatate plafonate la zece salarii minime. Aceasta in conditiile in care respectivele persoane platisera deja contributii in calitate de salariati – adica, o dubla impunere – iar serviciile medicale de care beneficiaza sunt aceleasi cu ale unui simplu salariat. Asadar, Guvernul PSD introduce o alta povara asupra micilor intreprinzatori si, astfel, toate persoanele fizice beneficiare de dividende, cu venituri peste plafonul celor 12 salarii minime, sunt obligate la plata CASS, chiar daca acestea sunt salariati si, implicit, platitori de contributii. Pentru toti acesti contribuabili care au si venituri salariale, Guvernul dubleaza plata contributiilor”, se mai arata in comunicat.

Mai mult, afirma PNL, sute de mii de contribuabili care obtin venituri din arenda, chirii, activitati independente, profesii liberale, dar chiar si micii intreprinzatori care obtin apoi venituri din investitiile lor sub forma de dividende sau din tranzactionarea de actiuni „sunt pusi pe drum” de ANAF pentru a depune noua Declaratie, chiar pana la finalul lunii ianuarie.

„Nu doar ca este complet inutila, dar prin aceasta obligatie este extinsa categoria de venituri pentru care se impun contributii sociale, incluzand si veniturile din dividende si din alte tipuri de investitii. In ciuda declaratiilor publice ale reprezentantilor PSD-ALDE referitoare la reducerea birocratiei si eficientizarea aparatului de stat, evidentiem ipocrizia si cinismul dovedit de actualul Guvern prin astfel de masuri, menite sa inhibe activitatea economica si sa sanctioneze in mod absurd categorii intregi de cetateni”, mai sustine PNL.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: