politica

Reactii la scrisoarea lui Giuliani: De la „asteptam mesajele frizerului lui Trump”, la „strainii se trezesc din narcoticele lui Macovei”

Scrisoarea trimisa de Rudy Giuliani presedintelui Klaus Iohannis in care vorbeste despre procoalele dintre Parchetul General si SRI, acuza, fara dovezi, abuzuri ale DNA si spune ca se impune o amnistie a starnit un val de reactii pe scena politica din Romania.

Opozitia a acuzat ca scrisoarea – trimisa oricum in nume personal de Giuliani, dar prezentata ca fiind de la avocatul lui Trump – nu este altceva decat o actiune de lobby si ca americanul a trimis-o pentru ca a primit bani pentru asta. In schimb cei de la PSD au prezentat-o drept dovada suprema ca tot ce au spus ei este adevarat. Si ministrul Justitiei Tudorel Toader a reactionat, folosind scrisoarea pentru a-si valida actiunea de a declansa evaluarea procurorului general Augustin Lazar. Iata cateva declaratii consemnate de Medifax.

Dan Barna, presedintele USR: „Astept cu infrigurare si asteptam toti timpul cand va veni si scrisoarea frizerului domnului Trump. Sunt convins ca si presedintele Iohannis asteapta cu ingrijorare mesajele devastatoare care urmeaza probabil sa vina de la frizerul si apoi de la bucatarul lui Donald Trump criticand activitatea domnului Augustin Lazar.

Aceasta scrisoare nu are nicio consistenta din punct de vedere politic. Scrisoarea pare dictata de Liviu Dragnea si Antena 3. Pozitia SUA a fost in repetate randuri exprimata de mesajele Departamentului de stat si ale Ambasadei SUA la Bucuresti si este exact in directia contrara a dictarii pe care domnul Juliani a decis sa o semneze.

Raluca Turcan, prim-vicepresedinte PNL: „Scrisoarea respectiva intra in contradictie cu toate pozitiile oficiale americane, cu toate evaluarile, dar si cu prevederile parteneriatului strategic dintre Statele Unite si Romania. De aceea trebuie vazuta doar ca un punct de vedere si atat. Scrisoarea pare scrisa de consultantii de relatii publice ai unor persoane anchetate. Dl. Giuliani vrea sa faca bani si acest lucru e de inteles. Companiile americane in schimb stiu ce inseamna sa te lovesti de coruptie in Romania”.

Tudorel Toader, ministru al Justitiei: „Nu am citit scrisoarea. Ca urmare, nu pot da un raspuns inainte de a vedea continutul. Nu e nimic nou, este ceea ce am zis si eu, in sensul ca respectivele protocoale, sunt absolut nefiresti, ca avem Constitutie, legi suficiente, clare de natura sa interpretam, sa aplicam in baza legii”.

Adrian Nastase, fost premier PSD, fost detinut: „Mi se pare ciudat ca trebuie sa vina cineva din afara sa ne spuna ca aceste protocoale nu sunt in ordine. Puteati sa ma intrebati mai demult si va spuneam acelasi lucru. (…) Eu cred ca e vorba de un mesaj, e vorba mai curand de un semn ca, si in strainatate oamenii s-au trezit din narcoticele pe care le-au administrat unii dintre cei ca Monica Macovei si altii, care prin intermediul reprezentantilor Partidului Democrat, au incercat sa controleze situatia politica din Romania. Eu cred ca este vorba de un mesaj politic important si lucrul acesta trebuie avut in vedere”.

Titus Corlatean, fost ministru PSD de Externe: „E un semnal extrem de important care trebuie tratat foarte serios de decidentii Romaniei, pentru ca vine din partea cuiva care stie, pentru ca a fost Procuror General al Statelor Unite, ce inseamna un sistem judiciar democratic pe deplin. (…) Avand in vedere ca domnul Giuliani este si avocat si consilier al presedintelui Trump, cine stie sa citeasca, citeste pana la capat. Este si un semnal de avertizare foarte serios. Mediul de afaceri american, care ne-a fost prezentat in diferite feluri, de ce e ingrijorat, stabilitate legislativa, da este vorba si despre acest lucru, dar intr-un sistem in care justitia functioneaza asa cum functioneaza, mana-n manp cu serviciile de informatii, asta nu este o justitie”.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Scripcaru sau Coliban? Sondaj PSD-ist la Brasov, cine ar castiga alegerile pentru Primarie. PSD il sustine pe fostul primar penal George Scripcaru

Presedintele PSD Brasov, Marius Dunca, a anuntat joi ca organizatia sa a realizat un sondaj…

3 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

3 ore ago

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

5 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

4 ore ago