Categories: news

Reactorul 1 de la Cernavoda a fost decuplat din cauza vantului. Constanta, sub cod rosu de vreme extrema

ISU Dobrogea a anuntat ca Reactorul 1 de la CNE Cernavoda a fost decuplat din cauza vantului. Mai multe cartiere din municipiul Constanta au ramas fara apa din cauza fluctuatiilor de tensiune, au transmis reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA), informeaza News.ro.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod rosu de ploi si inundatii  pentru mai multe localitati din judetul Constanta, valabil pana la ora 23:00. De asemenea, IGSU a emis un al doilea mesaj RO-Alert pentru judetul Constanta, de data aceasta pentru rafalele de vant foarte puternice, de 100 km/ora. Mesajul, de alerta extrema, avertizeaza populatia sa evite deplasarile si sa se adaposteasca. Avertismentul este valabil pana in 19 noiembrie, ora 01:00. Este vorba de localitatile Constanta, Navodari, Ovidiu, Lumina, Corbu: ”Cantitatile de apa vor depasi 30…50 l/mp. In zona avertizata in ultimele ore s-au acumulat cantitati de peste 50 l/mp”, anunta ANM.

La randul lor, reprezentantii RAJA au transmis, ca “la nivelul Complexului Constanta Nord, s-au inregistrat multiple fluctuatii de tensiune care au condus la o cadere totala a acesteia, in jurul orei 19.30. Fara curent, pompele de la nivelul statiei nu mai pot asigura alimentarea cu apa a consumatorilor din urmatoarele zone: cartierele Tomis Nord, Tomis III, Boema si Tic-Tac, Dacia, Sat-Vacanta, Statiunea Mamaia, Mamaia Nord, Mamaia Sat, Depozit 10, Tabara Navodari si Zona Industriala Midia”. Ei au adaugat ca si la nivelul Statiei de Pompare si Tratare Palas inca se inregistreaza multiple fluctuatii de tensiune si din acest motiv sunt in continuare afectati de lipsa apei consumatorii din urmatoarele zone: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industriala, Bratianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai si Depozite – Halta Traian.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

SUA: elevii incep sa poarte ghiozdane transparente, pentru a fi prevenit accesul cu arme de foc in scoli

Intr-o vreme in care impuscaturile din scolile americane sunt un flagel national,  colegiile si universitati…

O oră ago

Zelenski este hotarat sa puna capat razboiului, dar in conditiile sale. Interviu pentru The Guardian: „Am promis ca voi pana la sfarsit alaturi de popor”

Presedintele Volodimir Zelenski a declarat intr-un interviu pentru The Guardian ca este „hotarat” sa puna…

17 minute ago

Suedia suspenda trimiterea de avioane de lupta Gripen in Ucraina. Insa Moscova nu ar trebui sa aiba motive de bucurie

Suedia si-a suspendat planurile de a transfera avioane de lupta JAS 39 Gripen in Ucraina,…

O oră ago

„Armata noastra este gata sa opreasca cu forta independenta Taiwanului”. Declaratie razboinica in Singapore a ministrului chinez al Apararii

Ministrul chinez al Apararii, Dong Jun, a avertizat duminica ca armata sa este pregatita sa…

54 de minute ago