Realitate paralela la PSD. Prestatia penibila a lui Dancila la Bruxelles, catalogata drept „sfarsitul propagandei anti-romanesti”

politica

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoana sustine ca vizita premierului Dancila la Bruxelles, care s-a incheiat cu o fuga rusinoasa din fata jurnalistilor straini, reprezinta „sfarsitul propagandei anti-romanesti”.

„Dezbaterea de astazi din Parlamentul European a demonstrat inca o data ca, atunci cand dialoghezi, prezentand argumentele care stau la baza unei decizii, esti inteles chiar si de catre cei mai aprigi contestatari. Prezenta premierului Romaniei in Parlamentul European si modalitatea in care a prezentat pozitia executivului, in mod concret, cu fapte si argumente, au fost de natura de a lamuri partenerii nostri europeni faptul ca guvernul PSD ia decizii justificate, in concordanta cu legislatia interna si valorile europene.

Regretabil este ca singura pozitie categorica impotriva Romaniei a fost a unui roman, acesta insistand sa-si critice in continuare, fara argumente, premierul si tara, dar a fost imediat pus la punct de catre liderul grupului S&D din cadrul Parlamentului European, europarlamentarul german Udo Bullmann. Este o dovada in plus ca, treptat, partenerii nostri europeni se conving de minciunile rostite de-a lungul timpului, in plen, de catre anumiti eurodeputati romani si incep sa analizeze cu toata responsabilitatea, echilibrat, faptele asa cum sunt. O astfel de retorica anti-romaneasca de tip Monica Macovei, imprumutata de mai multi eurodeputati, va fi din ce in ce mai neapreciata la Bruxelles si oriunde in Europa.

Partidul Social Democrat este cel mai mare partid din Europa din grupul S&D, iar premierul Viorica Dancila este primul premier care da dovada de o asemenea transparenta si deschidere catre colegii europeni”, afirma Zoana intr-un comunicat de presa tramsmis redactiei aktual24.ro.

In realitate, Dancila a trebuit sa faca fata unor critici dure chiar din partea membrilor grupului socialistilor, din care face parte si PSD.

Europarlamentarul Ana Gomes i-a adus aminte, in timpul audierii din cadrul grupului socialistilor europeni, de cazul fraudarii fondurilor europene in care este implicat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

„I-am adus aminte de cazul OLAF, in care Liviu Dragnea este acuzat de coruptie si frauda. Si de scrisoarea lui Giuliani prin care cere amnistia coruptilor”, a scris Ana Gomes pe Twitter. De asemenea, Dancila a fost intrebata si despre mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Gomes nu a fost singurul europarlamentar socialist care a ingenuncheat-o pe Dancila. Alti doi europarlametari s-au aratat extrem de nemultumiti de referendumul pentru familie.

”Am auzit ca modificarea Constitutiei pentru a interzice accesul persoanelor de acelasi sex la casatorie este o cerere a cetatenilor, dar vreau sa va intreb, doamna premier, care este pozitia dvs? Care este pozitia dvs., va rog sa spuneti clar daca doriti sa ramaneti in linie cu carta fundamentala a drepturilor omului?”, i-a spus europarlamentarul Virginie Roziere premierului Dancila.

Un alt europarlamentar, Lopez Aguilar,  a adaugat: ”Vreau sa discutam despre un tema pe care nu ati mentionat-o, un referendum groaznic pentru familie. Vreau sa vad ca Partidul Social Democrat din Romania se pozitioneaza impotriva acestei modificari”.

La final, Dancila a fugit de jurnalistii de la Euronews, refuzand sa raspunda intrebarilor despre referendum.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: