Realitatea crunta din Siria: ISIS isi face singura arme chimice, Rusia nu tine cont de civili si rade tot

analize

Parca nu era destul dramatism in Siria. Acum vine si informatia ca este posibil ca ISIS sa isi poata fabrica singura armele chimice, care pot fi folosite in atacuri teroriste.

Se organizeaza tot felul de conferinte pentru Siria: la Geneva, ONU incearca sa impace regimul Assad cu opozitia, la Londra se discuta despre donatii iar, peste o saptamana, la Munchen, se vor intalni toti marii actori internationali la conferinta pentru securitate mondiala, scrie jurnalistul german, Rainer Hermann, intr-un material pentru Frankfurter Algemeine Zeitung, preluat de Deutsche Welle.

In acest timp, in Siria realitatea este alta. De cand Moscova lupta alaturi de regimul Assad, pare ca acum loviturile aeriene impotriva pozitiilor opozantilor presedintelui sirian sunt mai nimicitoare ca niciodata.

In acest mod, opozitia trebuie sa fie pusa in genunchi, fara sa sa se tina cont de victimele civile. Astfel, Rusia trebuie sa puna pe masa fapte reale si indeplinite, inainte de finalul negocierilor de pace de la Geneva. Asta arata cum vede Moscova rezolvarea problemelor: nu prin mijloace politice, ci militare, mai noteaza autorul.

O mai mare ingrijorare a starnit anuntul ca Statul Islamic nu a furat armele chimice pe care le foloseste, ci poate sa fabrice singur iperita. Cel mai rau este ca ISIS poate folosi armele chimice nu numai in Siria si Irak, ci pe intreg mapamondul, incheie Hermann.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: