Realitatea paralela a lui Chirieac: „Iohannis se prabuseste dupa Summitul UE de la Sibiu. I-a luat apararea procurorului Portocala”

news

Analistul Bogdan Chirieac sustine intr-un text publicat pe site-ul sau, DC News, ca presedintele Iohannis „i-a luat apararea procuroului Portocala” in timpul Summitului UE de la Sibiu, fapt pentru care nu va mai intra in turul doi al alegerilor prezidentiale.

„Era momentul cand Romania ar fi trebuit sa puna accentul exact pe acest aspect: unitate. In loc de asta, presedintele Iohannis s-a aratat a fi un provincial egocentric, incercand sa confiste evenimentul. Nici macar nu a reusit.

(…) Dl Iohannis a dorit sa fie absolut singur in acest moment. Si, intra-adevar, a fost. Ruptura dintre domnia sa si poporul roman s-a vazut cu ochiul liber de catre toata lumea prin intermediul transmisiilor ultra profesioniste ale televiziunilor de stiri din Romania. Lumea a vazut un presedinte cu agenda sa si romanii care se asteptau la nunta si care au avut parte de o usa trantita in nas.

Mai mult decat atat, dl presedinte, din nou prost sfatuit, a pus iarasi placa uzata cu coruptia si afectarea independentei justitiei. Pentru publicul avizat din Romania se poate spune ca dl Iohannis a luat din nou apararea procurorului Portocala.

Am sperat ca summitul de la Sibiu sa fie un punct de inflexiune in cariera politica a domnului Iohannis. Am sperat ca va da un mesaj integrator menit sa-I opreasca prabusirea in sondaje si sa-l ridice din nou, asa cum s-a intamplat acum doi ani in Rose Garden, la Casa Alba. Nu s-a intamplat asa. In acest moment, pe dreapta, Dacian Ciolos nu mai are niciun obstacol in drumul spre turul doi al prezidentialelor”, a scirs Chirieac pe DC News.

Presedintele Klaus Iohannis, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si ceilalti oficiali europeni au fost aplaudati de mii de oameni care au asteptat ore in sir in ploaie.

Multi dintre oficialii europeni care au fost prezenti al Summitul UE au salutat multimea adunata in Piata Mare din centrul Sibiului inainte sa urce in masini.

Sibienii si turistii stransi in Piata Mare asteapta si spectacolul celor de la Junii Sibiului si concertul Deliei care vor avea loc seara.

Sibiul a fost joi capitala politica a UE, aici reunindu-se sefii de stat si de guvern din UE.

Mai mult despre: ,

Comentarii: