Reapare Iulia Timosenko. Cere ca Romania, Polonia, Ungaria si Slovacia sa „inchida cerul deasupra Ucrainei”: „Nu este nevoie de permisiunea NATO”

externe

Fostul prim-ministru al Ucrainei, Iulia Timosenko, a facut apel la aliatii tarii sa „inchida cerul” deasupra Ucrainei intr-un interviu acordat BBC.

Ea a declarat ca Ucraina „apreciaza sanctiunile dure” impuse Rusiei de la inceputul invaziei, dar a precizat ca Ucraina are nevoie de un „ajutor serios” suplimentar.

„Acel ajutor este inchiderea cerului deasupra Ucrainei”, a spus ea.

Cand a fost intrebata daca este de acord cu faptul ca a cere NATO sa impuna o zona de interdictie aeriana deasupra Ucrainei ar putea escalada situatia, asa cum au sustinut puterile NATO, ea a declarat ca „nu este nevoie de permisiunea NATO” si a insistat ca acest lucru ar putea fi facut prin coalitii de tari din jurul Ucrainei. Tarile NATO care au granita cu Ucraina cunt Romania, Polonia, Slovacia si Ungaria.

De asemenea, ea a cerut Consiliului de Securitate al ONU sa fie trimise in Ucraina trupe de mentinere a pacii si sa fie puse la dispozitie cele mai noi sisteme antiaeriene.

Mai mult despre: ,

Comentarii: