Rebengiuc, fabulos despre PSD: „Bai, frate, ce se intampla aicea? Vor ‘punctul zero’, stiti ce inseamna?” – Video

news

Victor Rebengiuc explica simplu, pe intelesul tuturor, ce inseamna de fapt actiunile PSD-ALDE si ale Guvernului Dancila in domeniul justitiei. El traduce si sensul real al mult solicitatului „Moment T zero”.

„Bai, frate, ce se intampla aicea? Tara este manata catre prapastie incetul cu incetul, din cauza unor oameni care vor sa scape de raspunderea ilegalitatilor pe care le-au comis. Vor sa desfiinteze justitia, sa desfiinteze tot, pentru ca ei sa iasa basma curata din treaba asta. Vor ‘punctul zero’. Ori punctul zero ce inseamna? Ca toti astia care au furat oana acum, consistent, evident, sa ramana fara niciun fel de posibilitate de a da socoteala pentru furturile pe care le0a facut pana acum si fraierii care n-au apucat sa fure raman cum sunt. Oar ei raman bogati, fara grija ca vor fi vreodata trasi la raspundere.

Oamenii vor fi clasa avuta a Romaniei. Oamenii care au muncit serios de tot si au adunat banut cu banut si si-au faurit o avere mare si acum sunt foarte mandri de averea asta care este rodul sudorii lor”, a spus Victor Rebengiuc pentru Europa Libera.

Liderii PSD si ALDE si-au intensificat solicitarile, recent, pentru adoptarea unei ordonante de amnistie si gratiere. Atat Dragnea cat si Tariceanu au vorbit despre un „moment zero”, prin care sa fie sterse „abuzurile” si „nedreptatile”. Cel care a inventat acest termen propagandistic, „momentul T zero” pentru amnistie si gratiere, este nimeni altul decat Sebastian Ghita, fugarul care se ascunde la Belgrad, un etalon al coruptiei la nivel inalt.

Sebastian Ghita a fost primul care a vorbit despre „momentul T zero” si „amnistie penala”. In 27 noiembrie 2016, in plina campanie pentru alegerile parlamentare, Ghita a spus deschis ca „ne trebuie amnistie penala”. In aceeasi perioada, Dragnea nega venehemt ca PSD ar avea in vedere o astfel de masura si promitea ca PSD va continua lupta anticoruptie.

„Nu credeti ca vine momentul unui T zero? A unei linii trase? Au trecut 25 de ani, s-au facut o gramada de greseli, i-am impins pe oameni sa faca greseli. Si romanii cum vroiati sa concureze cu marii detinatori de capital de afara, cand astia veneau si dadea spagi aici? Au facut ca aia de afara. (…) Ne trebuie amnistie penala si ne trebuie si vom impune amnistie fiscala. Vom veni si vom cere si vom impune aceasta amnistie penala”, spunea Sebastian Ghita.

Ideea amnistiei si gratierii a fost reluata imediat dupa alegeri, insa liderii PSD s-au ferit sa vorbeasca deschis si asumat despre acest subiect, incercand insa prin celebra OUG 13 si alte decizii adoptate in Parlament sa o puna mascat in aplicare.

Termenul „moment zero” reapare in discursul cercului zero al puterii in iulie 2018, cand pentru PSD incepea sa devina tot mai clar ca liderii partidului nu vor reusi sa scape de raspunderea penala doar cu ajutorul Parlamentului.

„Moment zero in anul centenar este un moment potrivit pentru toata lumea, pentru ca in acel moment zero poate se vor putea spune multe lucruri, care poate astazi nu se pot spune. Asta e parerea mea, separat de cea de consilier de stat”, a declarat Darius Valcov intr-un interviu la Antena 3, intrebat daca Guvernul pregateste o Ordonanta de Urgenta privind aministierea si gratierea unor fapte penale.

Spre sfarsitul anului 2018 se inmultesc informatiile ca PSD pregateste adoptarea ordonantei de amnistie si gratiere. „Momentul zero” revine in forta in atentie in cadrul discursului sustinut de seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in cadrul Consiliului National al PSD de pe 16 decembrie.

„Inaltilor demnitari li se fac in continuare dosare, cu intentie politica, ca sa poata fi plimbati acesti oameni pe la DNA oricand este ceva important in Romania. Au inchis cercul prin inventarea protocoalelor secrete. Miile de romani au fost victime ale unitatilor de elita ale DNA. Noi putem sa ne aparam, dar pe ei cine ii apara?

Ce e de facut, inchidem ochii si ne prefacem ca aceste abuzuri nu exista? Evident ca nu. Nu neg necesitatea unei societati curate, bazate pe meritocratie. Romania trebuie vindecata de nedreptati si abuzuri, trebuie sa inceapa sa se uite inainte si mai putin inapoi.

Consider ca am ajuns in ultimul ceas in care ne putem aseza la masa, putere si opozitie, parlament si guvern, presedinte si societate civila, pentru a hotari masurile care trebuie luate pentru ca abuzurile sa nu mai fie posibile, pentru ca justitia sa devina accesibila oricui, iar nedreptatile indreptate. Daca ei nu vor sa o faca, o putem face noi. Datoram asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat. Trebuie sa existe un moment zero, sa tragem o linie si sa o luam de la capat”, afirma Tariceanu de la tribuna PSD.

A urmat celebrul discurs delirant al lui Dragnea, care a intarit ideile lansate de Tariceanu. Cateva zile mai tarziu, „momentul zero” apare si in discursul presedintelui partidului de guvernamant.

„Am spus si spun inca o data ca sunt atat de multe abuzuri in Romania, sentinte prin care au fost trimisi oameni la puscarie, dosare facute prin denunturi obtinute prin santaj si amenintari, oameni care stau nevinovati in puscarie, in asa fel incat este legitima solicitarea ca sa se gaseasca o solutie ca este ordonanta de amnistie si gratiere, eu nu am niciun fel de rezerva sa vorbesc despre ea, ca sunt alte masuri care pot fi luate, sa le identifice, dar la un moment dat, in aceasta tara, trebuie sa se faca un moment zero. Nu se poate continua in viitor cu toate aceste nedreptati care afecteaza niste drepturi fundamentale si romanii au aceste drepturi. (…) Ca va fi aceasta ordonanta de amnistie si gratiere, eu nu ma opun. Ca vor fi alte ordonante, vor fi alte acte normative, ceva trebuie facut”, spunea Liviu Dragnea intr-o conferinta de presa.

Comentarii: