Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

externe

Recep Erdogan, doliu national, Turcia, Ebrahim Raisi

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi intr-un accident de elicopter.

„In timpul sedintei de guvern, am decis sa declaram o zi de doliu national in tara noastra pentru a impartasi durerea profunda traita de poporul iranian”, a declarat seful statului turc intr-un discurs televizat citat de agentia Anadolu.

„Transmitem din nou condoleante fratilor nostri iranieni”, a spus Erdogan, care a afirmat mai devreme luni ca „ne rugam pentru mila lui Dumnezeu pentru dragul meu coleg si frate” Ebrahim Raisi.

Ministrul turc al transporturilor Abdulkadir Uraloglu a declarat luni ca elicopterul la bordul caruia se afla presedintele iranian nu avea „sistem de semnalizare” sau acesta nu functiona in momentul prabusirii duminica a aparatului de zbor.

„Am stabilit ca sistemul de semnalizare al elicopterului era probabil stricat sau ca (aparatul de zbor) nu avea un sistem de semnalizare”, a declarat pentru presa ministrul turc.

Ankara, care a trimis duminica seara o drona Akinci in zona accidentului, a afirmat luni ca dispozitivul sau a facut posibila localizarea epavei elicopterului la bordul caruia se afla presedintele Raisi, descoperita in zorii zilei de luni in nord-vestul Iranului.

Presedintele Erdogan, care se mandreste deseori cu dezvoltarea industriei de aparare a Turciei, a salutat luni seara „rolul activ” pe care l-a avut drona turceasca in localizarea epavei elicopterului.

Autoritatile iraniene au anuntat luni ca procesiunea funerara pentru presedintele Raisi va avea loc miercuri la Teheran.

„Miercuri dimineata, vom organiza procesiunea funerara in orasul Teheran” pentru Raisi si ceilalti membri ai anturajului sau morti in accident, a declarat pentru televiziunea de stat vicepresedintele iranian Mohsen Mansouri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: