externe

Recep Tayyip Erdogan si-a atacat dur rivalul social democrat, Kemal Kilicdaroglu, numindu-l „betiv” si „necredincios” la un miting din Istanbul

Presedintele islamist al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a atacat duminica pe principalul sau rival in alegerile de duminica viitoare, social-democratul Kemal Kilicdaroglu, numindu-l „betiv” si „necredincios”, la cel mai mare miting din campania electorala cu o saptamana inainte de alegeri, potrivit EFE, preluata de Agerpres.

La un miting electoral desfasurat la Istanbul, in fata a sute de mii de oameni, liderul turc, aflat la putere de 20 de ani, a acuzat opozitia ca vrea sa divizeze tara eurasiatica.

„Nu-l vom lasa pe Kilicdaroglu, care merge cu organizatii teroriste, sa divizeze aceasta tara”, a declarat Erdogan in timpul unui discurs transmis in direct la televiziunea turca.

Potrivit liderului turc, la acest miting ar fi participat 1,7 milioane de persoane.

Adresandu-se sutelor de mii de sustinatori, Erdogan a spus ca Kilicdaroglu poate sa bea cat vrea, oamenii nu vor da tara pe mana unui „betiv”, calificandu-i pe opozanti drept „necredinciosi”.

Erdogan, care a fost nevoit recent sa ia o pauza de la campania electorala din cauza unei probleme de sanatate, este cunoscut pentru retorica sa dura care vizeaza nu doar opozitia, ci si minoritatile, inclusiv comunitatea LGBTQ, noteaza DPA.

Kilicdaroglu promisese sambata, in cadrul unui miting la Istanbul, ca va pacifica si unifica tara in cazul unei victorii.

” Eu, impreuna cu prietenii mei, voi aduce primavara in aceasta tara, voi aduce pacea. Indiferent de cine sunt, ne vom ocupa de problemele tuturor celor care traiesc in aceasta tara. Nu vom discrimina niciodata pe nimeni”, a dat asigurari candidatul opozitiei.

„Voi fi presedintele a 85 de milioane (de oameni). Voi servi 85 de milioane. Nu voi face distinctii si ii voi imbratisa pe toti”, a conchis Kilicdaroglu, care conduce in sondaje cu o saptamana inainte de alegerile prezidentiale si parlamentare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Cine este Mohammad Mokhber, noul presedinte al Iranului. El a fost de acord sa furnizeze rachete sol-sol si drone armatei ruse

Iata cateva date cheie despre Mohammad Mokhber, 68 de ani, primul vicepresedinte al Iranului care,…

O oră ago

Iranienii din tara si din diaspora sarbatoresc cu bere si artificii moartea presedintelui Raisi, considerat vinovat de uciderea a mii de protestatari pentru democratie

Iranienii din intreaga lume sarbatoresc moartea presedintelui iranian Ebrahim Raisi, dupa ce elicopterul care il…

46 de minute ago

Donald Trump sugereaza ca ar vrea si al treilea mandat: „Roosevelt cum a putut sa fie presedinte timp de 16 ani?”

Fostul presedinte american Donald Trump a sugerat la o intalnire electorala desfasurata in weekend ca…

16 minute ago

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

2 ore ago

Pentru a celebra faimoasa bagheta, Posta Franceza a lansat un timbru care miroase a paine proaspat scoasa din cuptor

Posta Franceza a lansat recent un timbru postal de tip „razuieste si miroase” pentru a…

16 minute ago