Record de alcoolemie la volan in Vaslui. Un barbat avea 4,26 la mie, ce le-a spus politistilor

news

In judetul Vaslui politistii rutieri sunt din ce in ce mai prezenti pe sosele pentru a preveni sofatul sub influenta alcoolului. Un barbat a doborat recent recordul judetean in ceea ce priveste consumul de alcool la volan.

Numai in ultimele zile, noua persoane au fost depistate conducand in stare de ebrietate si, ceea ce iese in evidenta in mod deosebit, alcoolemiile foarte ridicate.

De pilda, un barbat in varsta de 43 de ani a fost depistat conducand in trafic cu o alcoolemie de 4,26 gram pe litru alcool pur in sange. Medicii sustin ca o asemenea alcoolemie este un pericol inclusiv pentru persoana in cauza.

Conducatorul auto in cauza este din Gugesti si are 43 de ani. Politistii l-au intrebat cum de mai reuseste sa stea in picioare si, mai ales sa reuseasca sa conduca, in aceasta stare. Soferul insa le-a transmis agentilor ca a vazut foarte bine drumul, cat si semnele de circulatie.

Pentru gestul sau inconstient, vasluianul are acum dosar penal. Politistii i-au retinut, de asemenea, si permisul de conducere pentru o perioada indelungata de timp, arata reprezentantii Politiei.

Potrivit legii, o alcoolemie de pana la 0,04mg/litru alcool in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda de la 21 la 50 de puncte si suspendarea permisului pentru 6 luni. Tot ce este egal sau depaseste 0,04 g/l alcool pur in aerul expirat (minim 0,80 g/l alcool pur in sange), se pedepseste cu amenda penala sau cu inchisoare de la 1 la 5 ani.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: