externe

Record de frig la Beijing. Din 1951 nu au mai fost atat de multe ore cu temperaturi sub zero grade in decembrie

Capitala Chinei, Beijing, si-a doborat recordul de ore cu temperaturi sub zero grade Celsius in luna decembrie, ce data din anul 1951, dupa ce un val de frig a cuprins zone mari din intreaga tara si a adus cu sine viscol, facand ca temperaturile sa scada pana la minime istorice, informeaza Reuters.

Portiuni din nordul si nord-estul tarii s-au confruntat cu un record de frig incepand de saptamana trecuta, unele zone din nord-est atingand valori de minus 40 de grade Celsius si chiar mai mici, in urma patrunderii unui aer foarte rece dinspre Arctica.

Pana duminica, un observator meteorologic din Beijing a inregistrat peste 300 de ore de temperaturi sub zero grade incepand cu 11 decembrie, cele mai multe inregistrate pentru aceasta luna de cand au inceput masuratorile meteorologice in 1951, potrivit cotidianului de stat Beijing Daily.

De asemenea, capitala Chinei a indurat in aceasta perioada noua zile consecutive cu temperaturi sub minus 10 grade Celsius, a adaugat Beijing Daily.

Mai multe orase din provincia Henan din centrul Chinei, la sud-vest de Beijing, se confrunta cu o criza de aprovizionare cu energie termica pe timp de iarna, iar furnizorii de energie termica din orasul Jiaozuo sunt la randul lor sub presiune.

Cazanele de incalzire de la JiaoZuo WanFang Aluminum Manufacturing , unul dintre principalii furnizori din oras, s-au defectat, lasand unele cartiere cu o nevoie urgenta de mai multa energie termica, a anuntat duminica presa de stat chineza.

Furnizorul se straduieste sa remedieze defectiunea si se asteapta sa reia furnizarea agentului termic pe 26 decembrie, a anuntat presa de stat, fara a preciza numarul de cazane care s-au defectat.

JiaoZuo WanFang Aluminium nu a dat curs deocamdata invitatiei transmise prin e-mail de Reuters pentru a face declaratii pe aceasta tema.

Orasul va suspenda furnizarea de caldura pentru majoritatea intreprinderilor, cu exceptia furnizorilor de servicii esentiale, cum ar fi spitalele si centrele de batrani, pentru a acorda prioritate utilizarii caldurii in sectorul rezidential. Cu toate acestea, unele complexe rezidentiale vor fi in continuare afectate in timpul perioadei de intretinere a dispozitivelor, potrivit unor relatari aparute in mass-media.

Alte doua orase din provincia Henan – Puyang si Pingdingshan – au suspendat deja alimentarea cu energie termica a departamentelor guvernamentale si a institutiilor administrative pentru a prioritiza utilizarea rezidentiala a agentului termic, au declarat administratiile locale, invocand vremea extrem de rece.

Prognoza meteo arata ca in cele trei orase temperaturile vor atinge duminica valori sub zero grade. In alte cateva zone din Henan, temperaturile vor cobori pana la minus 15 grade Celsius in acest weekend, a anuntat sambata autoritatea centrala de meteorologie din aceasta provincie.

Un aer mai cald este asteptat sa patrunda totusi din nordul tarii si sa se deplaseze spre sud, ridicand putin temperaturile chiar din acest weekend.

Incepand de duminica de la ora locala 14:00 (06:00 GMT), temperaturile din multe zone in centrul si estul Chinei au inceput sa creasca, ajungand la valori de peste 10 grade Celsius in anumite zone, au anuntat meteorologii chinezi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

China a detronat Rusia, a devenit cel mai mare furnizor de arme pentru Africa. Ce urmareste de fapt Beijingul

China a devenit cel mai mare furnizor de arme pentru Africa, depasind Rusia, anunta publicatia…

15 minute ago

Abordare fascista la Brasov, candidatul Scripcaru are de gand sa cenzureze cultura. El anunta ca „valorile bolnavicioase” vor fi interzise

Candidatul PSD-PNL la Primaria Brasovului, George Scripcaru, anunta ca in cazul in care va reveni…

36 de minute ago

Mai bine mai tarziu decat niciodata! O carte imprumutata in 1939 a revenit la o biblioteca finlandeza dupa 84 de ani

Angajatii unei biblioteci publice din Helsinki au fost surprinsi cand o copie a „Refugiatilor” de…

3 ore ago

Savantii britanici au pus la punct un test de saliva care poate detecta rapid cancerul de prostata

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au dezvoltat un test de saliva care ar putea…

3 ore ago

Incep lucrarile la „drumul-alternativa” la DN1. DJ 102I ar trebui sa fie gata in trei ani si jumatate

Incep lucrarile la proiectul de reabilitare si modernizare a DJ102I, Valea Doftanei, Campina (Prahova) –…

46 de minute ago

Georgia, tot mai apropiata de Rusia: premierul Kobakhidze a cerut „reevaluarea relatiilor cu Statele Unite”

Premierul georgian Irakly Kobakhidze a cerut vineri o revizuire a relatiilor cu Statele Unite, dupa…

O oră ago