Record de votanti in Diaspora, se fac 300.000. Urmeaza duminica, ziua in care PSD ajunge la gunoi

politica

Aproximativ 300.000 de votanti romani in Diaspora s-au inregistrat in primele doua zile de vot. Urmeaza inca o zi.

Sambata, inainte de ora 21.00, ora Romaniei, votasera peste 280.000 de romani din Diaspora. Votul continua inca o ora sau doua in Europa, in functie de orele locale.

Prezenta la vot in diaspora a depasit-o pe cea din turul intai din 2014, cand la vot s-au prezentat putin peste 160,000 de romani din strainatate.

In premiera, anul acesta, romanii din afara tarii au la dispozitie trei zile pentru a alege presedintele Romaniei la urne, in 835 de sectii de votare. Vineri s-a putut vota intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23,59.

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din sectiile organizate in afara tarii, pe baza unui document de identitate valabil in ziua votarii: cartea electronica de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic; pasaportul diplomatic electronic/pasaportul de serviciu/pasaportul de serviciu electronic/pasaportul simplu/pasaportul simplu electronic/pasaportul simplu temporar; in cazul elevilor din scolile militare, carnetul de serviciu militar.

Adresele sectiilor de votare si alte informatii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe in sectiunea speciala dedicata scrutinului prezidential.

Mai mult despre: ,

Comentarii: