RECORD. Peste 95.000 de romani in pelerinaj la mormantul unui preot ortodox

news

Aproximativ 95.000 de oameni au fost in pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca, de la Manastirea Prislop, in cele trei zile ale minivacantei de 1 Mai, potrivit estimarilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara.

„Sfarsitul de saptamana a adus un numar impresionant de pelerini care au trecut pragul Manastirii Prislop, numarul acestora fiind de aproximativ 95.000. Prin contributia adusa de fortele de ordine participante, jandarmi, politie rutiera si echipaje SMURD, situatia a fost gestionata corespunzator”, a declarat duminica purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, slt. Lucian Stoichitoiu, citat de Agerpres.

Masurile de ordine si siguranta publica la Manastirea Prislop au fost asigurate de 30 de jandarmi. Acestia au aplicat trei sanctiuni cersetorilor aflati in zona. De asemenea, echipajele de prim ajutor au acordat ingrijiri medicale pentru zece persoane care au acuzat probleme de sanatate.

Pe de alta parte, jandarmii hunedoreni au avut o perioada incarcata in evenimente, deoarece in judetul Hunedoara au avut loc mai multe manifestari publice, iar in anumite zone au fost multi turisti. In acest context, jandarmii au fost chemati in ajutorul a doua femei care au ratacit drumul spre cetatea Blidaru, din Muntii Orastiei. Aflate la volanul unei masini, cele doua turiste au ajuns aproape de cetatea Sarmizegetusa Regia, unde au ramas blocate cu masina intr-un sant.

‘Perioada 1-3 mai poate fi caracterizata ca fiind una linistita, nefiind inregistrate tulburari grave ale linistii si ordinii publice’, a precizat reprezentantul IJJ Hunedoara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: