Rectorul SNSPA anunta ca votul de la motiunea de cenzura este nul: „Nu s-a respectat procedura, procesul verbal este un fals”

politica

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, considera ca votul exprimat la recenta motiune de cenzura este „nul” intrucat „nu s-a respectat procedura”.

„Dupa parerea mea, democratia se deterioreaza cu gesturi mici. Votul din Parlament pur si simplu este nul. In procesul verbal scrie ‘in urma votului secret’. Deci nu numai ca nu s-a respectat procedura, dar procesul verbal sau decizia finala a Parlamentului este un fals, iar eu, daca as fi fost in locul presedintelui, pur si simplu nu as fi declansat procedurile de consultare cu partidele si nu as fi nominalizat un nou prim-ministru pana nu m-as fi asigurat ca de fapt votul din Parlament s-a desfasurat in conditii de legalitate”, a declarat Pricopie, joi, pentru Agerpres.

Intr-o postare publicata pe Facebook, el a scris ca din perspectiva unui profesor intr-o scoala de guvernare Romania are nevoie atat de politici publice fundamentate, construite „din respect pentru cetateni si nu in interesul catorva, cat si de consolidarea unei culturi democratice autentice, care se face prin combaterea comportamentelor radicale, extremiste, uneori chiar cu accente dictatoriale, si prin taxarea oricaror incalcari ale regulilor, de la cele stabilite de lege, la regulile elementare de bun simt”.

„Sunt multe situatii atipice pe care le-am vazut zilele acestea in politica romaneasca, unele dintre ele semnalate si de observatorii internationali. A se vedea, in acest sens: conceptul de ‘motiune de auto-cenzura’, controlul absolut al votului in Parlamentul Romaniei care, potrivit legii, ar fi trebuit sa fie secret, lipsa de reactie a partidelor de opozitie la gafele repetate ale majoritatii parlamentare, negocierea – pe muchie de cutit – a unor proiecte de lege care au un potential de explozie sociala, nominalizarea – si probabil validarea – ca ministri a unor persoane care nu au nimic in comun cu domeniul pe care ar trebui sa il gestioneze”, a mai scris rectorul SNSPA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: