Rectorul SNSPA, Remus Pricopie: „Profesorul Mircea Miclea ii datoreaza scuze Presedintelui Romaniei. Limbajul civilizat ar trebui sa fie norma pentru orice persoana publica”

politica

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, ii solicita lui Mircea Miclea sa prezinte scuze dupa ce l-a catalogat pe presedintele Iohannis drept „un dobitoc”.

„Profesorul Mircea MICLEA ii datoreaza scuze Presedintelui Romaniei. Limbajul civilizat ar trebui sa fie norma pentru orice persoana publica, cu atat mai mult pentru un profesor universitar, fost ministru al educatiei, care intelege foarte bine diferenta dintre un discurs bazat pe idei, fapte, argument si un discurs de tip tabloid.

Sper ca domnul profesor Mircea MICLEA sa realizeze ca a gresit si sa-si ceara scuze pentru jignirile adresate Presedintelui Romaniei, domnul Klaus IOHANNIS.

De asemenea, pentru ca tot ne aflam la inceput de sezon electoral, as recomanda partidelor si competitorilor politici sa adopte un minim cod de conduita publica, astfel incat sa se renunte la mesajele grosolane (uneori chiar vulgare), exprimate la adresa adversarilor politici, pentru a face loc dezbaterilor pe marginea proiectelor politice.

PS: Da, stiu, cele doua lucruri mai sus enuntate (scuzele si codul de conduita publica) nu se vor intampla, dar prefer statutul de optimist incurabil, decat pe cel de martor tacut al deversarilor publice de grosolanii si mojicii, amplificate, din pacate, si de o parte a presei”, a scris Pricopie pe Facebook.

Solicitat sa comenteze afirmatia presedintelui Klaus Iohannis, care a spus in cadrul unei conferinte de presa ca in mediile de specialitate se vorbeste despre a preveni „generatia pandemiei”, Mircea Miclea a reactionat violent intr-un interviu pentru Romania TV.

„E un tampit. E un dobitoc! Vai de viata lui! Nu e nicio generatie pierduta. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi si spui ca gata, e pierduta. Nu mai are rost sa faci nimic? Cum adica? Nu poti recupera cateva luni? E aberant! Nu exista nicio generatie pierduta! Totul se poate remedia pentru ca e vorba de cateva luni”, a afirmat Mircea Micle, fost ministru al Educatiei.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca scoala trebuie sa inceapa pentru ca este „inadmisibil sa avem o generatie pierduta”.

„Este insa foarte clar ca scoala nu va incepe ca de obicei, cand lumea se aduna in curtea scolii. Nu se vor aduna, scoala totusi trebuie sa inceapa fiindca este inadmisibil sa avem o generatie pierduta. Deja, in mediile de specialitate se vorbeste despre a preveni generatia pandemiei. Copiii trebuie sa mearga la scoala, trebuie sa invete, trebuie sa se intalneasca cu alti copii de varsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, proceduri speciale pentru vremuri de epideme, la care lucreaza Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii”, a declarat Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: