Rectorul SNSPA solicita investigarea de catre Parlamentul Romaniei a politicienilor care promoveaza agenda Rusiei si blocarea accesului lor la fondurile publice

politica

Remus Pricopie, Mircea Geoana, sondaje, vantul bate, an electoral, Barbu Mateescu

Rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, transmite un apel catre parlamentarii romani, solicitand – pentru a patra oara – investigarea de catre Parlamentul Romaniei a partidelor si politicienilor romani, care tradeaza interesul national, promovand agenda Kremlinului, pe teritoriul Romaniei, precum si blocarea accesului acestora la fondurile publice.

Apelul vine dupa ce institutiile de stat din Republica Moldova au  determinat ca George Simion face parte din efortul de destabilizare a acestei tari de catre Moscova.

„Ca om de stat, premierul Republicii Moldova si-a asumat, cu credinta si curaj, sa spuna adevarul cetatenilor tarii sale. Cred ca a sosit momentul sa vedem cum si oamenii din fruntea Statului Roman au aceeasi credinta si acelasi curaj de a apara TARA de atacurile propagandistice si destabilizatoare lansate de regimul criminal de la Moscova”, afirma rectorul SNSPA intr-un comunicat.

„George Simion, declarat oficial agent al Moscovei in Republica Moldova si Ucraina, pseudo-partidul sau, numit ironic „AUR”, si corul de sustinatori (inclusiv cei din presa) trebuie sa faca obiectul unei investigatii pentru incalcarea Constitutiei si legilor Romaniei.  Tradarea de tara este o fapta deosebit de grava, iar autoritatile romane au obligatia sa faca lumina si sa dea mai multe detalii despre cei care fac jocul Rusiei in Romania si in regiune.

Revin la apelul meu din 29 ianuarie 2024 si solicit – pentru a patra oara – investigarea de catre Parlamentul Romaniei a acestor fapte deosebit de grave si blocarea accesului la fondurile publice a tuturor partidelor si politicienilor care tradeaza interesul national, pentru a promova agenda Kremlinului, la Bucuresti.

Presa ar trebui sa fie mult mai responsabila fata de ea insasi si sa denunte trompetele propagandistice de tip KGB-ist, care isi spun „jurnalisti”. Maia Sandu a avut curajul sa inchida Sputnik Moldova si alte zeci de site-uri media, controlate de Moscova. Vom avea si noi curajul sa identificam „purtatorii de cuvant” ai Kremlinului la Bucuresti – de fapt, ii stim ! – si sa blocam amplul exercitiu de propaganda derulat in spatiul media romanesc ṣi indreptat impotriva Poporului Roman?”, se spune in incheierea comunicatului transmis de rectorul SNSPA.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: