Recunostinta slugilor. Lider PSD: „Dragnea nu mai are niciun viitor in PSD”

politica

Presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a declarat joi ca Liviu Dragnea nu mai are ce cauta in PSD in eventualitatea ca va fi eliberat din inchisoare.

Intrebat, la Digi24, daca ii este dor de Liviu Dragnea, Tudorache a avut urmatorul raspuns: „Mi-era la fel de dor ca si dvs. E o portita sa mai iasa din acea celula. De cate ori ar trebui sa se prezinte la o instanta vede alti oameni, poate trece mai usor peste aceasta perioada de inchisoare. Este o portuta de a intra in contact cu lumea, cu jurnalistii, sa mai dea declaratii. (…) Nu crede nimic ca va mai avea o legatura cu PSD-ul in viitor. Dragnea nu mai are niciun viitor in PSD”.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, la Instanta suprema, ca nu a vrut sa plateasca ”orice pret” pentru a nu intra la inchisoare, precizand ca a dorit un proces echitabil.

„Cu toate ca in presa s-a spus ca eu incerc sa ies cu orice pret din inchisoare, nu este asa. Puteam plati un pret, dar nu am vrut, am vrut sa am parte de un proces echitabil”, a spus Dragnea in fata judecatorilor ICCJ.

Intrebat de jurnalisti, la iesirea din sala de judecata, care era ”pretul” la care facea referire, Liviu Dragnea a raspuns: „Pretul era Romania”.

„Am crezut si inca mai cred ca un om nu poate fi condamnat decat de o instanta constituita conform legii. Nu se poate vorbi de un proces echitabil sau de o hotarare corecta, cand este vorba de o decizie a unei instante nelegal constituite”, a mai spus Dragnea.

Avocatii acestuia au sustinut, la randul lor, ca hotararea de condamnare vine de la o instanta nelegala – care nu este prevazuta de lege, ceea ce duce la o stare de detentie nelegala si au cerut admiterea contestatiei si din perspectiva Conventiei Europene pentru Drepturile Omului, dar si a deciziei Curtii Constitutionale.

„Curtea Constitutionala spune ca prin contestatia la executare se poate contesta nelegalitatea care rezulta in urma executarii, care este exact cererea noastra de constatare a nelegalitatii starii de detentie. Noi va solicitam admiterea, fara a pune in discutie puterea de lucru judecat, pentru ca starea de detentie nu este legata de puterea de lucru judecat. In opinia noastra, decizia CCR, de la data publicarii ei, nu retroactiv, constituie o impiedicare la executarea hotararii, constituie un act prin care s-a statuat cu putere de lucru judecat ca hotararea de condamnare provine de la o instanta care nu este competenta si nu este prevazuta de lege, ceea ce inseamna ca este o stare de detentie nelegala”, a spus Corneliu Liviu Popescu, avocatul lui Dragnea.

Procurorul de sedinta a cerut respingerea contestatiei la executare formulata de „detinutul Liviu Dragnea”.

„DNA cere respingerea ca nefondata a contestatiei. CCR a stabilit caror hotarari judecatoresti le este aplicabila decizia. Decizia CCR nu cuprinde ipoteza apararii lui Dragnea”, a sustinut procurorul.

Potrivit reprezentantului DNA, instanta care l-a judecat pe Dragnea in prima instanta era prevazuta de lege si competenta, avand in vedere calitatea acestuia de parlamentar. Astfel, starea de detinere ar fi una legala, la baza careia sta mandatul de executare prin care se executa sentinta definitiva a primei instante, care a fost mentinuta ulterior.

Inalta Curte a ramas in pronuntare, joi, asupra cererii de contestatie la executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni de inchisoare primita de Liviu Dragnea pe 27 mai 2019 pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului intocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate – Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman, a aratat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: