Recursul compensatoriu. Doi batrani ucisi cu salbaticie: „Sper ca aceasta vina sa va urmareasca pana la sfarsitul vietii”. Scrisoarea unei fiice catre parlamentari

news

Fiica unui cuplu de pensionari, care au fost ucisi cu salbaticie de un detinut eliberat din cauza recursului compensatoriu, le-a transmis o scrisoare parlamentarilor in care le transmite ca „va consider partas la aceasta dubla crima si sper ca aceasta vina sa va urmareasca pana la sfarsitul vietii”.

Maria Dumitru, fiica sotilor Coser, Neculai (86 de ani) si Elena Coser (82 de ani, handicap grad 1), da publicitatii o scrisoare zguduitoare privind tragedia prin care este nevoita sa treaca din cauza unui detinut eliberat prin recursul compensatoriu. „Cei care se ocupa de caz spun ca nu au mai vazut pana acum asemenea violenta si agresivitate”, transmite Maria Dumitru.

Iata scrisoarea, integrala:

”Domnule parlamentar,

Ati votat in data de 9 mai 2017 DA pentru legea recursului compensatoriu (Lege 169/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal), in baza careia au fost eliberati pana acum 21.000 de infractori.

Unul dintre acestia, eliberat la sfarsitul lunii martie, a intrat in noaptea din 21 spre 22 august 2019 in scop de jaf in curtea si casa parintilor mei – Neculai (86 de ani) si Elena Coser (82 de ani, handicap grad 1), doi batrani fara aparare si i-a ucis cu salbaticie, cu mai multe lovituri de cutit si obiecte contondente.

Cei care se ocupa de caz spun ca nu au mai vazut pana acum asemenea violenta si agresivitate. Va invit sa cititi dosarul, daca aveti acelasi sange rece ca atunci cand ati votat DA pentru legea recursului compensatoriu, fara sa va ganditi la consecintele reale.

Chinul si durerile prin care au trecut parintii mei puteau fi schimbate de o secunda. O secunda in care ati ales altfel. O secunda care le putea salva viata.

Daca aceasta lege nu ar fi intrat in vigoare, ucigasul s-ar fi aflat si acum in inchisoare, parintii mei s-ar fi bucurat in continuare de batranetea lor, iar eu si fratele meu, copiii si nepotii nostri i-am fi avut in continuare alaturi de noi, asa cum ar fi trebuit sa fie cursul normal al vietii, intrun stat care ar trebui sa ne apere de infractori, nu sa ii puna in libertate.

Cand ati votat DA stiati care este numarul celor care vor fi eliberati, stiati ce fapte au savarsit, ce caziere au? V-ati gandit ca multi dintre ei vor recidiva? V-ati intrebat ce mesaj le transmiteti, reducandu-le pedeapsa ad-hoc, fara nici un fel de verificare in prealabil? V-ati gandit ca ati semnat poate si pentru sfarsitul parintilor sau copiilor dumneavoastra?

De ce trebuie sa platim noi, cetatenii, pentru lipsa dumneavoastra de interes? Poate ca dreptul detinutilor trebuie respectat, insa nu cu pretul vietii tuturor victimelor a caror voce sunt convinsa ca o reprezint. Si va intreb: dreptul la viata al parintilor mei si al celorlalte victime cine l-a aparat?

Va consider partas la aceasta dubla crima si sper ca aceasta vina sa va urmareasca pana la sfarsitul vietii, asa cum durerea de a-mi pierde parintii in cel mai crud mod cu putinta va fi cu mine pentru totdeauna. Nu exista noapte in care sa nu ma gandesc la suferinta fizica si mentala din ultimele lor minute.

Nu mai pot schimba cele intamplate, dar fac un apel la dumneavoastra: daca mai aveti macar o farama de umanitate si intelegeti rolul si responsabilitatea pe care le aveti ca parlamentar, si anume acela de a aproba legi care sa ne permita noua, copiilor si parintilor nostri, cetatenilor acestei tari, sa traim in siguranta in Romania, ABROGATI in cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumarate vieti.

Cu multa durere si revolta in suflet,
Maria Dumitru

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: