Recursul compensatoriu inca are efecte. Aproape 700 de puscariasi, multi criminali si violatori, au fost liberati conditionat de la inceputul anului

news

Aproape 700 de persoane au fost liberate conditionat in primele sase luni ale anului, mai mult de o treime fiind condamnate pentru omor, iar peste 100 pentru viol, releva date ale Administratiei Nationale a Penitenciare. Trei dintre persoanele puse in libertate aveau condamnari pe viata.

Recursul compensatoriu, promovat de PSD, a fost abrogat anul trecut, insa legea are efecte doar pentru viitor. Cei aflati in puscarie la momentul abrogarii pot beneficia de prevederile acestuia in continuare.
De la inceputul anului, 697 de persoane condamnate pentru omor, viol si talharie au fost liberate conditionat, trei fiind condamnate la detentie pe viata, scrie news.ro.

Potrivit ANP, 273 dintre acestea au fost condamnate pentru omor, 34 fiind cazuri de omor deosebit de grav.

Dintre cei pusi in libertate, 114 se aflau in inchisoare pentru viol.

Incepand din 2016, numarul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol si talharie puse in libertate conditionat a fost de 10.833, 32 dintre acestea avand condamnari pe viata.

Cele mai multe liberari conditionate din aceasta perioada s-au inregistrat in 2016, cand numarul celor liberati conditionat a fost de 2.620 de persoane, cinci fiind condamnati. pe viata – 891 condamnati pentru omor, peste 300 pentru violsi mai mult de jumatate pentru talharie.

In 2018, peste 1.000 de persoane acuzate de omor si peste 400 de condamnati pentru viol au fost pusi in libertate.

Anul trecut, 1,841 de condamnati pentru omor au fost liberati conditionat, 4 fiind condamnati pe viata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: