news

Redactor-sef al Euronews Romania a fost aleasa Andra Miron, fosta prezentatoare la Realitatea TV

Andra Miron Diaconescu, fosta prezentatoare a Realitatea TV, a fost aleasa sa conduca postul de stiri Euronews Romania. Postul este lansat in parteneriat cu Universitatea Politehnica, directorul de proiect fiind Gabriel Petrea, fost ministru PSD si fost lider al tineretului PSD.

Andra Miron Diaconescu a lucrat 14 ani la Realitatea TV, iar in ultimii ani a fost sef al comunicarii la Consiliul Judetean Ilfov. Numele redactorului-sef al Euronews Romania  fost anuntat intr-o conferinta de presa la care au participat Michael Peters (CEO-ul Euronews) si Mihnea Costoiu (Rectorul Universitatii Bucuresti), anunta Pagina de Media.

La sfarsitul acestui an, statia are in proiect pornirea emisiei in Romania. Andra Miron, ca angajata Euronews, raporteaza nemijlocit Directorului Editorial al Afiliatilor Marca Euronews, Francois Chignac, cu sediul in Lyon, Franta, spun oficialii grupului european.

“Noi detinem controlul asupra redactorului-sef. Ne raporteaza noua. Noi l-am angajat si tot noi il putem concedia daca nu respecta valorile Euronews”, a spus seful Euronews, Michael Peters.

„Sunt incantata ca am trecut etapele de selectie, care au fost foarte dure. Trebuie sa construiesc echipa, iar asta e o responsabilitate mare. Vom avea continut local, dar si international. Vom acorda autonomie jurnalistilor. Voi avea grija ca jurnalistii sa fie dedicati valorilor Euronews”, a declarat Andra Miron intr-o conferinta de presa.

Postul ar trebui sa fie lansat pana la finalul anului. Gabriel Petrea, fost candidat Pro Romania, fost deputat, ministru viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews Romania.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Celalalt „turn inclinat” al Italiei: Turnul Garisenda din Bologna, in pericol sa se prabuseasca, va fi reparat la fel ca Turnul din Pisa

Autoritatile italiene au pus la punct un plan de salvare a Turnului Garisenda din Bologna,…

9 ore ago

Invitarea lui Putin la summitul G20 ar trebui facuta in urma unui consens

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi ca o invitatie a sefului de stat rus…

9 ore ago

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

9 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

9 ore ago