Refacerea Marelui PSD. Pro Romania va boicota, impreuna cu PSD, investirea Guvernului Orban: „Nu vom fi prezenti”

politica

Senatorul Adrian Tutuianu a afirmat, joi, ca parlamentarii Pro Romania nu vor participa la votul pentru investirea Guvernului Orban, in plenul reunit de luni al Legislativului.

„Nu se schimba nimic, noi am spus ca nu putem sustine un guvern al PNL, pentru ca interesele categoriilor de electorat pe care le reprezentam noi, respectiv PNL, sunt diferite. Nu a reiesit din programul de guvernare prezentat de domnul Orban si nici la audierile ministrilor, lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, cum ar fi rectificarea bugetara, cum ne incadram in deficitul bugetar, daca se va pune in aplicare anul viitor legea pensiilor si legea salarizarii, daca sunt finantari suficiente pentru proiectele mari de investitii in infrastructura principal, daca vom reusi sa atragem mai multi bani europeni si putem continua cu acest sir de reprosuri pe care noi le aducem programului de guvernare si echipei prezentate de Ludovic Orban. Ca urmare, nu vom fi prezenti in Parlament”, a declarat Adrian Tutuianu, joi, la Antena 3, citat de Mediafax.

Intrebat daca alesii Pro Romania nu vor fi prezenti in sala sau in Parlament, Tutuianu a raspuns: „Nu vom fi prezenti”,

Nici parlamentarii PSD nu vor fi prezenti in sala la votul de investitura al noului Executiv, a anuntat Viorica Dancila.

PSD are 202 parlamentari, iar ProRomania, 30, iar pentru ca Guvernul sa poata fi investit este nevoie de 233 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor.

Pe de alta parte, Ludovic Orban, premierul desemnat, este optimist in privinta voturilor pe care le are de partea sa. Liberalii spun ca au numarul necesar de voturi pentru investire, contand si pe sustinerea unor parlamentari PSD si ProRomania, singurele partide care au anuntat ca nu vor vota noul executiv.

Marti si miercuri au avut loc audierile in comisii ale ministrilor propusi in Guvernul Orban. Florin Citu, propus la Finante, a primit aviz negativ, Ion Stefan care este propus ministru al Dezvoltarii, la fel si Violeta Alexandru, nominalizata la Ministerul Muncii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: