Referendum. Ce intrebare va formula Iohannis pe buletinele de vot? Ideea unui jurnalist, PSD va fi legat de maini si de picioare

news

Jurnalistul Liviu Avram ii sugereaza presedintelui Klaus Iohannis o posibila intrebare care ar putea sa apara pe buletinele de vot de la viitorul referendum legat de lupta anticoruptie. 

„Maine ar trebui ca presedintele Iohannis sa emita decretul de convocare a referendumului, prilej cu care vom afla si cum va fi formulata intrebarea de pe buletinul de vot. Acum cateva zile am sugerat o forma de intrebare, acum am alta. Iat-o:

‘Sunteti de acord cu inasprirea legislatiei privind combaterea infractiunilor de coruptie si de serviciu, precum si a legislatiei privind integritatea functiei publice?’

Partida presedintelui ar trebui sa obtina un raspuns majoritar DA. Referendumul fiind consultativ, clasa politica poate alege sa IGNORE rezultatul acestuia, adica sa NU actioneze imediat in sensul cerut de popor, asa cum s-a intamplat si la referendumul din 2009. In cazul acesta, avantajul e ca ramanem macar cu legislatia pe care o avem deja.

In schimb, orice viitoare tentativa de relaxare, de imblanzire a legislatiei din domeniile supuse votului va reprezenta nu doar o ignorare, ci direct o incalcare a vointei poporului. Adica va fi neconstitutionala”, a scris Liviu Avram pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: