Referendum justitie. Dacian Ciolos se intalneste cu Klaus Iohannis: „Sa fie foarte clar ca justitia trebuie sa ii apere pe oamenii cinstiti”

politica

Fostul premier Dacian Ciolos, presedintele PLUS, a declarat duminica, la Satu Mare, ca urmeaza sa se intalneasca cu presedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre un referendum pe tema Justitiei, el fiind de parere ca oamenii care au fost condamnati nu pot sa ocupe functii publice.

„Urmeaza sa discutam saptamana viitoare inclusiv cu domnul presedinte ca sa vedem care sunt intentiile si care e, din punct de vedere juridic, constitutional, formula cea mai buna. Stiti ca noi am sustinut un proiect de modificare a Constitutiei prin care sa se stabileasca faptul ca cei care au fost condamnati penal, pana n-au trecut de perioada aceea de recuperare, nu pot sa ocupe functii publice. Cred ca despre asta e vorba, in primul rand, sa fie foarte clar, romanii sa poata sa isi exprime in mod foarte clar ca statul roman trebuie sa fie condus de oameni cinstiti in primul rand, de oameni onesti”, a afirmat Ciolos, citat de Agerpres.

El a aratat ca subiectul unui referendum ar fi faptul ca Justitia trebuie sa ii apere pe oamenii cinstiti.

„Nu vorbim despre altceva, nu discutam de ce fel de viziune de dezvoltare economica sau sociala am avea, dar pur si simplu daca resursele statului ar fi administrate de oameni onesti care nu sunt pusi acolo sa fure si oameni care sunt pusi pe anumite posturi sa ia decizii in folosul cetateanului, pentru ca stiu despre ce vorbesc si imi cunosc meseria. Cred ca despre asta ar fi vorba, sa fie foarte clar ca justitia trebuie sa ii apere pe oamenii cinstiti. E un lucru firesc asta intr-o tara normala, dar la noi se pare ca nu e firesc, trebuie un referendum”, a spus Ciolos.

Dacian Ciolos, alaturi de alti candidati ai Aliantei USR- PLUS, au participat duminica la o actiune de strangere de semnaturi in centrul municipiului Satu Mare.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: