Refugiati irakieni PARASESC dezamagiti Germania: „Strang oamenii in tabere ORIBILE. Nu exista nicio speranta aici”

externe

Heval Aram asteapta sa se imbarce intr-un avion spre Irak. Acesta spune ca el si familia sa au calatorit 12 zile pentru a ajunge in Germania, insa conditiile precare din taberele pentru refugiati i-au determinat sa se intoarca acasa.

„Ei strang oamenii in tabere oribile, unde nu exista spatiu in care sa dormi, sa faci baie sau sa te relaxezi. Nu exista nicio speranta aici, in Germania. Sper ca nimeni nu isi va mai parasi casa sa vina aici”, spune Aram.

Alti refugiati spun ca mancarea este prea scumpa, iar banii primiti de la statul german nu ajung. Exista, de asemenea, plangeri in care se specifica ca procesul de acordare a statutului de azilant este foarte greoi.

Unii si-au amanetat bijuteriile pentru a putea cumpara bilete de intoarcere acasa, spunand ca revin pe pamanturile natale cu mai putin decat au avut la plecare.

Alla Hadrous detine un magazin de bijuterii si conduce o agentie de turism. „Multi au plecat deja. Unii si-au vandut bunurile de valoare, precum bijuteriile, la magazinul de alaturi pentru a-si cumpara bilete de intoarcere in Bagdad”, spune bijutierul, citat de Euronews.

Pentru unii, revenirea in zona de razboi este preferabila trairii vietii crude de refugiat. Altii, cu toate acestea, incearca inca sa se agate de o sansa in Germania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: