Refugiatii ar fi interesati de Romania, insa au conditii: „Sunt CASE de oferit ca sa locuim?”

news

Un reportaj realizat de TVR arata ca refugiatii ar putea fi interesati sa se indrepte spre Romania numai in conditiile in care aici li s-ar oferi locuri de munca sau „case pentru locuit”.

Reportajul a fost realizat printre refugiatii aflati la doar cateva zeci de kilometri de Romania.

Mohamed, refugiat din Irak, povesteste ca acum 2 saptamani a parasit Irakul. „Vreau sa traiesc acolo (in Germania), in pace, unde sunt locuri de munca, poate sa muncim (…) De ce nu Romania? Nu stim nimic despre Romania, nu stiu nimic despre tara asta, daca aveti locuri de munca sau de oferit case pentru locuit acolo.”

Atif, refugiat din Siria, spune ca este dificil de mers in Romania pentru ca trebuie sa strabata Bulgaria, lucru foarte dificil iar bulgarii nu ii trateaza prea bine pe cei care ii prind.

Politistii de frontiera au arme in dotare, dar nu le este permis sa le foloseasca impotriva refugiatilor care trec ilegal.

De cateva zile au fost suplimentate patrulele, iar elicopterele Ministerului de Interne survoleaza granita.

Autoritatile romane se pregatesc pentru eventualitatea, unui exod al refugiatilor spre Romania. La doar cateva sute de metri de frontiera cu Serbia, in localitatea Lunga, sunt deja montate corturi care pot adaposti 500 de persoane. Iar numarul de spatii pentru adapost temporar se va mari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: