Imagini TERIBILE. Refugiatii au luat cu ASALT granita macedoneana pentru a intra in UE- VIDEO

externe

Politia macedoneana a folosit gaze lacrimogene si grenade asurzitoare contra migrantilor disperati, blocati de mai multe zile la frontiera cu Grecia si care cer sa li se permita sa treaca spre Europa de Vest, in timp ce militari au inceput sa construiasca un grad de metal pentru a-i opri.

Patru politisti macedoneni au fost raniti de pietre aruncate de migranti la frontiera cu Grecia, unde Macedonia a inceput sambata sa construiasca un gard pentru a controla mai bine afluxul de refugiati, relateaza AFP. Politistii au fost loviti de pietre aruncate „foarte probabil” de migranti masati de partea greaca a frontierei, potrivit media locala.

Agentia de presa greaca ANA a indicat ca politia a raspuns cu tiruri de grenade asurzitoare.

Lungimea gardului care urmeaza sa fie construit nu este cunoscuta, dar un fotoreporter al AFP a indicat ca armata foloseste echipamente grele pentru a ridica o bariera de 2,5 metri inaltime in apropiere de orasul de frontiera Gevgelija.

Macedonia a inceput in cursul lunii sa filtreze migrantii in functie de nationalitate, permitandu-le doar celor care vin din tari in conflict, precum Siria, Afganistan si Irak, sa-si continue drumul spre Europa Occidentala.
In jur de o mie de persoane – in special iranieni, somalezi, pakistanezi si cetateni din Bangladesh – erau blocate vineri la frontiera greco-macedoneana, potrivit AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: