Refugiatii continua sa ajunga in numar MARE in Grecia. Turcia pune presiune asupra UE

externe

Intre 16 si 19 februarie, peste 11.000 de migranti au ajuns in Grecia, conform unei cifre avansate de publicatia greaca Katimerini citata de BGNES, numarul acestora fiind in crestere usoara.

Publicatia constata ca aceasta crestere a anumarului de refugiati sositi in Grecia a coincis cu inceputul summit-ului UE pe tema problemelor refugiatilor.

Un alt motiv pentru aceasta crestere este legat de actiunile Turciei care, in acest fel, incearca sa puna presiune pe Europa.

Conform datelor puse la dispozitie de ONU, in 18 februarie in Grecia au sosit in jur de 4600 de migranti, iar in ziua urmatoare inca aproximativ 4800.

De la inceputul anului, in medie, au ajuns zilnic in Grecia cate 1740 imigranti. De la inceputul lui februarie 2016, in Grecia au ajuns 27.500 de migranti. Comparativ cu februarie 2014, numarul migrantilor este de aproape 10 ori mai mare, atunci 2900 de persoane ajungand in Grecia.

Grecia a fost aspru criticata din cauza ca nu asigura paza granitelor sale, fiind amenintata chiar cu excluderea temporara din spatiul Schengen, lucru cerut de Austria

Tarile membre UE au luat hotararea ca la inceputul lunii martie sa aiba loc o alta intalnire pe acesta problema cu participarea Turciei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: