Refugiatii din Tara Galilor se considera „DISCRIMINATI” pentru ca trebuie sa poarte bratari

externe

In Tara Galilor, refugiatilor care sosesc in aziluri li se pune la incheietura mainii cate o bratara rosie, pentru a putea primi hrana gratis. Insa ei considera aceasta masura ca „discriminatorie”.

Multi imigranti cazati la Lynx House din Cardiff gasesc aceasta metoda deplasata si inumana si se plang ca din aceasta cauza devin obiectul a diverse jigniri publice, noteaza Latest News Resource care citeaza BBC News.

Mogdad Abdeen, in varsta de 24 de ani, activist pentru drepturile omului din Sudan, a petrecut trei luni la Lynx House la sfarsitul anului trecut. El a fost mutat acum intr-un alt imobil din Cardiff, in timp ce asteapta o decizie in cazul cererii sale.

„Bratara este discriminare, pur si simplu. Nu ai bratara nu primesti mancare. Suntem facuti sa ne simtit ca oameni de categoria a doua. Oamenii din Lynx House sunt inspaimantati sa se intalneasca cu oameni noi, pentru ca le vor observa bratarile si le vor provoca probleme”, spune acesta.

„Cateodata stam in afara Lynx House, facem coada la mancare si oamenii ne striga pe geamul masinii ‘refugiati, refugiati’. Cand ne plangem de bratari, nimeni nu ne asculta”, mai spune acesta.

linx

„Un astfel de sistem este greu de inteles si nu poate fi numit normal si corect. Eu sunt socat de ceea ce se intampla”, a spus liderul Partidului Conservator din Tara Galilor, Andrew Davis.

Compania privata Clearsprings, care ofera mancare imigrantilor, a sustinut ca va incerca sa shimbe metodologia prin care refugiatii sa primeasca hrana gratis in continuare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: