Refugiatii dintr-un oras din Germania REFUZA sa munceasca, spunand ca „suntem invitatii doamnei Merkel”. Cat primesc daca stau degeaba

externe

Solicitantii de azil dintr-un oras din Germania refuza sa mearga la munca, sustinand ca ei sunt „invitatii doamnei Merkel”.

Potrivit primarului orasului saxon Waldenburg, Bernd Pohlers, solicitantii de azil au refuzat muncile ce le-au fost oferite la sosirea in tara. Consiliul local a cheltuit aproape 700 euro pentru a le asigura oamenilor uniforme, insa au fost uimiti cand au primit refuzul acestora, deoarece sunt “invitatii Angelei Merkel”, scrie Express.

Solicitantii de azil in Germania nu au dreptul la munca potrivit regulilor imigratiei in cadrul Uniunii Europene, in schimb ei pot presta munci voluntare. Totusi, oficialii din districtul Zwickau au intocmit un plan prin care sa ii incurajeze pe cei fara ocupatie sa se intoarca in campul muncii si sa ii ajute sa fie acceptati in cadrul comunitatii locale. Pentru aceasta ei au creat activitati voluntare care includ o plata nominala de 20 euro pentru 20 de ore de munca.

Insa toti barbatii din randul refugiatilor care initial agreasera implicarea in activitati caritabile au renuntat dupa ce au descoperit ca in Germania este o plata minima de 8,5 euro pe ora. Barbatilor li se oferea si transport gratuit pe langa cazarea si mancarea oferite de catre stat. Primarul Pohlers a declarat ca au aparut scandaluri in randul migrantilor deoarece afirma ca sunt invitatii doamnei Merkel, iar invitatii nu trebuie sa munceasca. Ba chiar mai mult, ei sunt de parere ca exista o plata minima de 8,5 euro in Germania, iar primaria ar trebui sa le plateasca acesti bani.

In ciuda incercarilor de mediere, solicitantii de azil au refuzat sa se intoarca la munca. Intr-o intrunire special convocata cu un interpret, autoritatile le-au explicat din nou regulile. Din pacate nu s-a ajuns la nici o intelegere pentru continuarea proiectului.

Primarul a facut aceste declaratii pentru a sublinia aspectele crizei migratiei din Germania. El a declarat ca este constient de faptul ca declaratiile sale pot fi folosite de catre cei care se opun migratiei in masa.

Dupa ce a depus toate eforturile pentru a strange bani in cadrul comunitatii locale pentru a-i ajuta pe refugiati sa se integreze, Pohlers s-a simtit obligat sa vorbeasca. El a adaugat: “Consider ca este de datoria mea sa va informez cu privire la situatia actuala, chiar daca mi-a fost destul de greu si am fost descurajat din multe parti.”

Primaria orasului Waldenburg a confirmat ca refugiatii in continuare nu lucreaza.

Reactia refugiatilor nu a fost bine primita in cadrul comunitatii care este ingrijorata ca este redusa la tacere cu privire la problema imigratiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: