Refugiatii fac SCANDAL si in Danemarca. Au aflat ca ajutoarele sociale sunt la JUMATATE fata de Suedia

news

Refugiatii sositi in Danemarca si-au schimbat brusc parerea despre aceasta tara dupa ce au vazut ca ajutoarele sociale au fost taiate la jumatate pentru cei nou veniti. Ei se revolta acum si cer sa fie lasati sa plece spre Suedia. Iata un reportak realizat de Deutsche Welle.

Atmosfera in azilul  Sommersted din sudul Damenarcei s-a schimbat brusc cand cei 150de rezidenti sirieni au vazut un anunt pe avizier. Era o copie dupa un material publicat contra cost de guvernul de la Copenhaga in ziarele din Orientul Mijlociu destinat sa-i descurajeze pe imigranti sa vina in Danemarca.

In anunt se afirma ca ajutoarele sociale pentru nou-veniti sunt reduse la jumatate, refugiatii trebuie sa astepte un an pana cand isi pot aduce si familia in Danemarca si cinci ani pentru un permis de rezidenta permanenta.

„Oamenii de aici nu sunt multumiti”, a declarat Mohammed Mathbout, fost om de afaceri in Latakia, Siria, citat de Deutsche Welle.

anunt

„Nu ne intereseaza ajutoarele sociale. Majoritatea oamenilor nu a venit pentru a trai din ajutoare. Ei vor sa munceasca, isi cauta loc e munca. Asta-i primul lucru. Noi suntem ingrijorati in privinta rezidentei permanente si a situatei familiilor”, a sustinut Mathbout.

Un aer de rebeliune incepe sa se simta acut in centrul pentru azilanti. Sirienii se tem ca vor ramane blocati in Danemarca si nu vor mai putea merge in alte tari, precum Germania sau Suedia. Daca sirienii vor dori sa obtina rezidenta in aceste doua tari, autoritatile ar putea sa-i trimita inapoi in Danemarca.

Sirienii de la Sommersted au fost toti amprentati, in conformitate cu acordul Dublin 2.  Mathbout spune ca rezidentii din azil vor solicita o intalnire cu ofiterul de imigrari pentru a le da documente care sa le permita sa calatoreasca mai departe in Suedia, a mai relatat Deutsche Welle.

De duminica, peste 1.300 de sirieni au ajuns in Danemarca, venind din Germania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: