Refugiatii irakieni pleaca pe capete din Germania: „Nici animalele n-ar manca hrana asta”

externe

Un numar tot mai mare de migranti irakieni parasesc Germania, intorcandu-se in tara de origine, deziluzionati de noua viata pe care doreau sa o inceapa in Europa.

Dupa ce venisera in Germania cu ideea ca aici vor gasi locuri de munca bine platite intr-o piata infloritoare, locuinte bune si oportunitatea ca apoi sa-si cheme aici si familile, au descoperit realitatea vietii din Germania ca fiind dezamagitoare, noteaza Daily Mail.

Nou-venitii se plang ca centrele pentru refugiati sunt supraaglomerate iar produsele alimentare ce le-au fost oferite erau „oribile”. Refugiatii acuza si faptul ca germanii se uita la ei ca la niste vagabonzi. In plus, manifestarile sociale antiimigranti din Germania si din mai toata Europa, avand musulmanii ca principala tinta, constituie un alt motiv pentru care migrantii sa se simta inconfortabil aici.

„Ceea ce am vazut in Europa este departe de ceea ce mi-au spus (n.r.traficantii)”, spune un irakian de 37 de ani care lucra in Irak ca sofer de camion. Dupa ce a platit o suma substantiala traficantilor pentru a merge in Europa, acum se intoarce acasa, la sotia si cei patru copii aflati in Basra, impreuna cu alti 150 de conationali.

„Mancarea a fost dezgustatoare, incat cred ca nici animalele nu ar fi mancat-o. Am dormit in cladiri reci, goale, iar, cand cineva spunea ce este bolnav eram ignorati total. Simti pretutindeni cum germanii ne privesc ca pe niste vagabonzi. Mi-e dor de familia mea si de-abia astept sa ajung acasa”, mai spune barbatul.

Aceeasi tendinta este intalnita si in tarile scandinave, unde refugiatii isi retrag cererile de azil si se intorc acasa. In Suedia, numarul cererilor de azil retrase a crescut in ultimele luni, de la o medie de inceput de an 2015 de 300 pe luna, la aproape 630 in noiembrie, spre sfarsitul anului 2015. In primele zile ale lunii decembrie, au fost inregistrate 239 de astfel de cereri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: