Refugiatii provoaca RAZBOI intre Croatia si Serbia. Situatie incordata, ca pe vremea lui Milosevici

externe

Croatia a interzis intrarea pe teritoriul sau a cetatenilor si masinilor sarbe, a anuntat joi politia de frontiera croata, dupa ce Serbia a interzis miercuri seara traficul autovehiculelor de transport marfa si a produselor croate, relateaza Reuters.

‘Titularii de pasapoarte sarbe si masinile inmatriculate in Serbia nu pot intra in Croatia pana la noi ordine’, a declarat un ofiter de politie pentru Reuters prin telefon de la Bajakovo, principalul punct de trecere a frontierei intre cele doua foste republici iugoslave.

Serbia a interzis miercuri seara traficul autovehiculelor de transport marfa si a produselor croate in cadrul unei dispute intre cele doua tari in legatura cu numarul mare de migranti care le trec frontierele, relatiile dintre cele doua state ajungand astfel la cel mai scazut nivel de la inlaturarea de la putere a fostului lider sarb Slobodan Milosevic in 2000, noteaza Reuters. citata de Agerpres.

Potrivit France Presse, Croatia intentioneaza astfel sa faca presiuni asupra Belgradului pentru a redirectiona fluxul de migranti si refugiati spre Ungaria si Romania. Peste 44.000 de migranti ce fug de razboi si saracie din Orientul Mijlociu si Africa au intrat in Croatia prin Serbia intr-o saptamana.

Belgradul a oprit de la 16 septembrie trimiterea migrantilor spre Ungaria, o tara ce si-a inchis cu un gard de sarma ghimpata cei 175 de km de frontiera cu Serbia. De atunci, Croatia a devenit noua cale de acces spre Europa de Vest, aminteste sursa citata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: