Refugiatii sirieni, tot mai dezamagiti de Germania: „Ma intorc acasa. Totul e o MINCIUNA, am pierdut 2 ani aici”

externe

Mii de refugiati continua sa soseasca zilnic in Germania. Exista si oameni care, chiar daca pare surprinzator, pleaca de bunavoie din Germania. Iata istoria sirianului Visham Farashi din Siria.

A ajuns in Germania in urma cu 20 de luni si locuieste in micul oras Hovelhof din estul landului Renania de Nord-Westfalia. In Germania nu a gasit ceea ce cauta: „siguranta si, mai intai de toate, un loc de munca, indiferent de ce fel”.

In Siria, barbatul a fost arhitect liber profesionist, dar lucra si in alte cateva locuri, ceva normal pentru tara lui. „Aici am mers te miri unde – la agentia pentru munca, la burse de munca, nicio sansa. Am luat la pas toate restaurantele, fabricile si santierele din zona. Din nou, nimic! Deja au trecut 1 an si 10 luni de cand nu am de munca si innebunesc”, spune sirianul care se simte in Germnaia „aruncat la periferia societatii”.

Totul e o minciuna

Camera in care locuieste acesta este foarte mica, mobilata saracacios: un pat, o masa, un mic dulap de haine si un scaun. In acest bloc unde isi are si el lacasul locuiesc si alti refugiati, scrie Deutsche Welle.

„Cum sa intri in contact cu germani care pot sa iti gaseasca un loc de munca? Cum? Aici locuiesc oameni care fumeaza marijuana si hasis. Acesti oameni n-au muncit nici macar o ora in ultimii doi ani. Aici nu poti sa stabilesti un contact cu oameni de calitate”, spune sirianul.

Barbatilor singuri care nu reusesc sa se angajeze nicaierileeste foarte greu. Unii incep sa bea, altii se lasa in voia sortii. Pe Farashi il infunda rasul cand aude de asa-numita „cultura a ospitalitatii germane”.

„Refugiatii care ajung aici cred ca Germania este raiul pe Pamant, cred ca pot trai regeste. Totul e o minciuna.”, spune el.

Doi ani pierduti

Sirianul nu-si gaseste nicio vina. Din Germania pleaca doar cu hainele. Isi ia cativa biscuiti pentru drum, documentele si biletele de avion pentru Liban, unde il asteapta familia.

„Nu in toata Siria este razboi. In satul meu e liniste”, spune el, inainte de a se urca in autobuzul care il va duce la aeroport. „Multumesc, Germania”, adauga el. Pare a fi o multumire ironica. Mai spune ca are nevoie de o radiera pentru a-si sterge din minte ultimii doi ani petrecuti in Germania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: